Daar gaat de bruid

Daar gaat de bruid van Kaat de Kock

Uitgeverij: Horizon

Aantal pagina’s: 253

ISBN: 9789492958013

Achterflap

Hoe weet je of iemand de ware is?

Als Eef op haar vrijgezellenweekend met een andere man kust, beseft ze dat ze misschien nog niet klaar is om te trouwen met haar jeugdliefde. Robbe is haar eerste echte relatie, ze zijn al samen sinds hun zestiende. Moet ze niet eerst ontdekken wat het leven nog meer te bieden heeft voor ze zich voor de rest van haar leven aan één man bindt?

Eef ontdekt dat het leven als happy single niet altijd van een leien dakje loopt. In je eentje naar de film gaan, klinkt leuker dan het is. En als alleenstaande met een startersloon kan je droom en Pinterest worthy appartement maar beter opbergen. Gelukkig staan Eefs vriendinnen steeds voor haar klaar. met een luisterend oor en een fles rosé.

Eef gaat op zoek naar wat ze écht wil in het leven. Het wordt een zoektocht met vallen en opstaan, die tot soms verbijsterende en hilarische ontdekkingen leidt.

Mijn mening

Dit boek is zo herkenbaar. Het maakte me aan het grinniken maar ontroer ook.

Eef is al 10 jaar samen met Robbe, haar eerste liefde. Na die kus op haar vrijgezellenavond wordt haar leven op zijn kop gegooid. Is dit wat ze wil. Robbe en Eef zitten vast is het aloude rollenpatroon. Hoewel Eef ook werkt, vindt Robbe dat het huishouden niets voor hem is. Ze stelt zich dan ook de vraag of dit is wat ze wil voor de rest van haar leven. Via haar moeder krijgt ze geen raad. Die heeft namelijk geen tijd voor Eef, alles moet perfect zijn voor de buitenwacht.

Haar moeder heeft dan ook een weddingsplanner ingeschakeld, Lander. Hij probeert de ideeën van Eef en haar moeder bij elkaar te brengen. De onzekerheid van Eef over uiteindelijk alles, haar steeds verder opkomende twijfel, het onbegrip van haar vriendinnen. Het neemt je steeds dieper mee in wie Eef wil zijn. Doorheen haar zoektocht krijg je ook een andere kijk op het single zijn. Het lijkt misschien zo mooi aan de buitenkant. Doen wat je zelf wil, geen verantwoording moeten afleggen maar ze ontdekt dat hier ook duistere kantjes aan zitten.

Kaat de Kock weet het allemaal op de ideale manier te combineren. Je vliegt door het boek heen terwijl je lacht, bedenkelijk kijkt en bevestigend knikt. Het gras lijkt aan de andere kant vaak groener tot je er zelf staat en ontdekt dat ook die kant niet alles is.

Conclusie

Een lach, een traan en een hoop romantiek. Ideaal om lekker in de zon of onder je dekentje op de bank te lezen.

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: