Waarom lijkt het gras altijd groener?

Groener gras van Loes Wouterson

Uitgeverij: Amboanthos

Aantal pagina’s: 339

ISBN: 9789026344671

Achterflap

Je hebt het allemaal prima voor elkaar. Leuke partner, lieve kinderen, prima baan. Schoonouders: best te doen. Je mag niet klagen. Toch?  Af en toe knaagt het. Weer de feestdagen omcirkelen op de kalender om ze te verdelen over de familie. Wéér een zaterdagavond met kans op sex, als jullie tenminste niet te moe terugkomen van het buurtfeestje met steeds dezelfde mensen.

Ongemerkt is daar de hardnekkige vraag je hoofd ingeslopen: zou het wat zijn, die datingsite Second Love? Toch maar een account aanmaken. Durf je dat? Alleen even kijken. Niemand die het weet.

Met haar Second Love-avontuur doorbreekt Agnes de sleur van dagen die allemaal op elkaar zijn gaan lijken, maar er wordt meer doorbroken. Agnes’ tweede liefde laat haar onverwachte kanten zien. Van hemzelf, en van haar.

Mijn mening

Soms ga ik bewust even buiten mijn comfort zone. Ik ga op zoek naar een boek dat ik in eerste instantie misschien niet zou vastpakken. Groener gras is zo een boek. Een boek over vreemdgaan…. En toch besloot ik hem te lezen, dus ik ging vreemd. Hier heb ik achteraf absoluut geen spijt van en ik voel me niet schuldig :-).

In groener gras lijkt Agnes alles te hebben wat haar hartje begeert. De laatste van de pioniers in hun woonwijk en de enige aan wiens huwelijk niet getwijfeld wordt. Rolf en Agnes zijn een rots. En toch twijfelt Agnes. Ze hebben ervoor gekozen dat Rolf nu vol voor zijn carrière mag gaan, maar dit pad gaat niet over rozen. Agnes blijft thuis bij Daley, hun zoon. Is dit het nu? Hoe moet/wil ze nu verder? Ergens heeft ze iets opgevangen van Second Love een dating site. Ze maakt een profiel aan met alle gevolgen van dien.

Flirten is niet alleen voor singles. Vind jou second Love.

Wat wanneer je begint te lezen in Groener gras opvalt is dat het begin afstandelijk geschreven is. Je lijkt niet in het boek getrokken te worden maar dit blijkt later een heel bewuste keuze. Dit maakt het verschil tussen het dagelijks leven van Agnes en haar mailing/datingleven juist des te groter. De oppervlakkigheid van het begin krijgt daar een enorme diepgang. Haar zoekende begin tot ze Manzoektvrouw ontmoet. Bij hem kan ze alles kwijt, haar diepste zielenroerselen en hij deelt alles ook terug met haar.  Maar wat met haar man Rolf? Juist door dit mailen leert ze haar man en zichzelf veel beter kennen.

Het boek is onderverdeeld in korte hoofdstukken, korte fragmentjes uit Rolf en Agnes hun leven. Er blijkt bij allebei meer te spelen dan dat ze nog met elkaar delen. Na jaren van huwelijk wil je elkaar soms bescherming van dingen die gebeuren en ontstaat er een afstand. Dit wordt hier heel mooi beschreven. Het zoekende en zeker filosofische trok me zeker aan tijdens het lezen. Het gaat verder dan zomaar een liefdesverhaal.

Conclusie

Groener gras is een eyeopener. Als je in een sleur zit in je huwelijk moet je dit zeker lezen. Misschien is dit wat je juist nodig hebt om opnieuw tot elkaar te komen.

 

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

Advertentie

Een gedachte over “Waarom lijkt het gras altijd groener?

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: