BBRead-aThon

Vanaf het begin van de week begon het te kriebelen. Deze week vanaf woensdagavond vij en veel behoefte aan rust = lezen. Met de concentratie gaat het weer een heleboel beter dus ik kan weer. Ik heb een stapeltje recensie-exemplaren klaarliggen voor juni dus aan boeken geen gebrek. Ook zonder die boeken blijft mijn TBR goed genoeg gevuld ;-).En toen………. zag ik opeens het berichtje van Blossom Books voorbijkomen op facebook. YEEESSSS daaraan ga ik meedoen. Lekker een “uitvlucht” om nog meer te lezen en vooral om samen te lezen. Een plaats om te schrijven hoe het gaat, en om lekker te delen terwijl we allemaal een paar dagen lezen. Dus direct ingeschreven…. Maar ben dan direct donderdagmorgen al begonnen .Donderdag: Eigenlijk begint het pas vanavond maar ik heb een dag vrij dus kan vandaag geen kloklezen. En dit vrij nemen neem ik echt letterlijk. Ik begin mijn dag met een kopje koffie in bed om de laatste 150 blz te lezen van Schaduwkoningin van Garvin Pouw. Ik verlies me in die high fantasywereld en geniet.Tegen de middag is het over en uit. Ik neem afscheid van Nîve en kijk eens rond. Mijn poes heeft zich lekker bij me genesteld op bed. En geniet mee van het nietsdoen. Mijn jongste gaat naar beneden en krijgt de opdracht om een volgend boek meer te brengen. Het wordt de verhalenbundel Nachtwakers.Enkele keren ben ik ondertussen naar beneden gehobbeld om iets te eten en te drinken te halen. En zie hier het wonder geschiet. Ik doe echt niets vandaag buiten lezen en in bed liggen. Tegen half 4 !!!! kleed ik me eindelijk eens aan. Ga ik pizza en nog lekkere dingen halen om te eten en te drinken ( ik trakteer mezelf op een lekker wijntje) en doe weer hetzelfde als de rest van de dag: lezen. Degene die mij goed kennen weten dat dit een unicum is. Meestal zeg ik dat ik iets doe en is het huishouden tussendoor toch gedaan, is de was weer verder weggewerkt en is er eten gekookt. Vandaag niets van dit alles. Mama heeft een cheat-day.In de middag lees ik dan ook de eerste helft van de verhalen van de nachtwakers.Zeker leuk maar besluit dat dit meer een boek is voor volgende week. Dan werk ik weer en is mijn concentratie iets minder. Dan is het leuker om verhalen te lezen. Nu wil ik me onderdompelen in een boek. Onbegrensd van Anja Maas is een thriller waar ik al enkele weken naar uit kijk en hij staat dus naar me te lonken in de kast. Ik weet dat als ik hier mee begin ik hem waarschijnlijk vannacht nog uitlees. Maar ik moet morgen niet werken en ben in de lees-modus dus die gaat mee naar boven. Mijn kamer begin steeds meer op die van mijn tieners te lijken maar dat neem ik er vandaag eens lekker bij. En ja het is vrijdag maar onbegrensd kon ik niet wegleggen.Vrijdag6 uur grrr en ik ben weer wakker. Van slapen komt er niets meer dus ik sta op. Even de overweging maken wat te gaan doen. Lezen trekt me heel erg maar besef dat ik ook graag even aan mijn blog werk. De planning voor juni moet nog en Groener gras is al een tijdje uit de recensie wil ik vandaag online hebben dus toch maar naar beneden en achter de computer. Omdat het schrijven ook weer goed lukt, ga ik er toch langer mee door dan eerder gedacht. Lekker ontbijten en een koffie erbij. Nog even een foto maken voor de BB challange en online zetten…Tegen 11 uur heb ik afgesproken met een vriendin om samen lekker bij te kletsen terwijl we genieten van een ijskoffie. En ja ook dit is genieten van de leuke dingen in het leven ;-).Thuis toch maar eens even rondkijken en een begin maken met wat er allemaal is blijven liggen…. Het begin is weer gemaakt.Maar natuurlijk lees ik ook vrijdag nog. Ik begin met Bastaardvlekken van Eva Gabriela.ZaterdagDoor de laatste dagen zoveel te lezen begint mijn energieniveau weer te klimmen en daar ben ik eigenlijk wel heel blij mee. Vanmorgen lekker weer en in mijn tuintje moet er nog wat gesnoeid worden ( ja, na ons gesprek gisteren me toch bedacht dat het hier ook moet ;-)). Dus ik val het groen aan in de tuin tot de kliko vol is, volgende keer de rest. Daarbij droogt het nu lekker buiten dus die wassen kunnen buiten hangen. En de gordijnen in mijn slaapkamer moeten al maanden korter gemaakt worden. Je raadt het al, ook deze komen vandaag aan de beurt. Er zo wissel ik huishouden weer goed af met lezen vandaag. Het tempo volgt de warmte en omdat ik alleen thuis ben mag het gewoon rustig aan. Alles op zijn tijd …..ZondagWeer vroeg uit de veren want het wordt weer warm vandaag. Zorgen dat ik vanmorgen dan al maar wat gedaan krijg en dan mag ik lekker luieren vanmiddag. En die hoop was….ja die moet wel weg vandaag….Ik lees de laatste blz van Bastaardvlekken vanmorgen, doe de strijk en kijk op de middag een film op Netflix. Gewoon omdat het kan dit weekend. Als je vraagt wat genieten is? Dit dus. Ik zit niet veel buiten want dan is een kreeft vanavond een zwak aftreksel van rood. Toch ga ik even verschillende momentjes even met mijn boek naar buiten, na de fles met factor 50 aangebroken te hebben.En welk boek lees ik als afsluiting? Bij dit heet weer een misschien “heet” boekje? Wederzijds verlangen schreeuwt nu zo hard naar me dat ik er niet meer omheen kan. Weken, nee maanden zit ik vol spanning te wachten. Dus Oli: Here we go.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: