Schaduwkoningin

Schaduwkoningin van Garvin Pouw

Uitgeverij: Godijn Publishing

Aantal pagina’s: 562

ISBN: 9789492115515

 

Achterflap

In de Valta, een enorm sprookjeswoud waar lang geleden een duistere macht is binnengevallen, proberen de riviernimfen Nîve en Nakisa wanhopig iets te maken van hun bedreigde bestaan. Wanneer het noodlot hun thuisdorp treft, lijkt de vergiftiging die de Valta teistert ook hen te raken. De duistere veldheer Insinger stuurt zijn beul Fellkra, een donkere nimf, op hen af. Nîve krijgt tijdens een schermutseling Felkra’s zwaard in handen, waardoor het lot een vreemde wending neemt. Heeft Nîve het zwaard gestolen od is het Fellkra die ervoor zorgt dat haar zwaard bij Nîve in handen valt?

De dans van de 2 nimfen on het zwaard staat centraal in hun tocht richting de “Licht-Val”, de enige nog staande vesting van de nimfen. Dat is de laatste plek waar misschien nog hulp te vinden is voor het redden van hun wereld. Of ligt die hoop in handen van Nîve?

Mijn mening

De wereld van de Valta is een wereld in het diepste van je fantasy. Het neemt je mee naar een andere opbouw, andere kleuren en andere wezens. Het is een hele omschakeling om deze wereld binnen te treden. Pouw weet dit op een filmische manier te beschrijven. Je ziet de opbouw voor je ogen gebeuren: de verschillende lagen van de werelden, de levianders die duizenden meters hoog worden, het spiegelblad, het scheerblad en de verschillende volkeren die de Valta bewonen. Steeds verder neemt Pouw je mee in zijn wereld.

Het algemene fantasythema wordt op een helemaal andere manier benaderd. Natuurlijk hoort Nîve bij de goede kant en is er de schaduwzijde. Maar Nîve is juist besmet door de duistere macht. Langzaam wordt haar kleur donkerder. Hierdoor ontstaan er veel kleuren tussen wit en zwart. Het vechten van Nîve tegen het kwaad dat in haar woekert. Deze tegenstellingen en het zoeken tussen wie ze werkelijk verdiept het verhaal.

Wanneer je ook nog alert bent, vind je regelmatig leuke woordspelingen in het verhaal verweven.

In 20 hoofdstukken beleef en maak je kennis met de Valta. De spanningslijnen zijn goed opgebouwd en je belandt van het ene in het andere met soms een gehoopte rustpauze ertussen in. Deze afwisseling is goed gedoseerd. Je rent, springt en zwemt samen met Nîve doorheen haar wereld.

Conclusie

Schaduwkoningin is een onderdompeling in een geweldige nieuwe wereld: fantastisch, spannend en overweldigend.

Advertentie

Een gedachte over “Schaduwkoningin

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: