Onbegrensd

Onbegrensd van Anja Maas

Uitgeverij: Godijn Publishing

Aantal Pagina’s: 320

ISBN: 9789492115881

 

Achterflap

Rechercheur Sylvia Pronk is op vakantie in Zuid-Frankrijk. Haar verlof wordt verstoord door de onrustbarende verdwijning van Francine Huibregts die met haar gezin een paar huizen verder verblijft. De Franse rechercheur Ludovic Lebon, die de zaak leidt, verbiedt Sylvia zich ermaa te bemoeien. Dat houdt haar echter niet tegen.In Nederland vindt een wandelaar een verminkt lichaam in de duinen bij Hargen aan Zee. Sylvia krijgt de zaak en constateert tot haar verbijstering dat de moord gelinkt is aan de vermissing in Frankrijk. Samen met haar politiepartner Tim Maassen betreedt ze een voor hen verrassende wereld, waarin ze zich met verve vastbijt. De hoeveelheid aanwijzingen die zowel in Frankrijk als in Nederland gevonden worden, vraagt om een nauwe samenwerking met de Franse recherche. Een nieuwe brute moordaanslag verandert de tactiek van het rechercheteam. Sylvia moet onverwachte grenzen over om de moordenaar te grijpen.

Mijn mening

Begin van dit jaar heb ik het debuut van Anja Maas gelezen: Maalstroom en hier was ik van onder de indruk. Toen ik hoorde dat er een tweede thriller kwam wist ik dan ook zeker dat ik deze wilde gaan lezen.

In onbegrensd is Sylvia de immer twijfelende rechercheur in de liefde het hoofdpersonage. Om haar gedacht op een rij te kunnen zetten gaat ze op vakantie in Frankrijk. Hier wil ze beslissen of ze nu wel of niet gaat samenwonen.Wanneer je zo alleen bent, let je op je omgeving en ook op je buren. Toch een speciaal gezin dat 2 huizen verder hun vakantie doorbrengt. Wanneer de moeder ( Francine Huibregts) verdwijnt komt het verhaal in een achtbaan terecht.

Niet alleen zoek je mee met Sylvia en de Franse politie maar je werpt ook een blik mee over de schouder van Francine. De diepgang en spanning beneemt je hierdoor soms de adem. Op een goed gedoseerde manier voel je de psychische druk opgedreven worden op verschillende vlakken en bij verschillende personen. De wanhoop van het gezin Huibregts, de zoektocht en samenwerking tussen de Nederlandse en Franse politie maar ook Sylvia haar persoonlijk gevecht met de liefde. Verschillende verhaallijnen worden zo een glad geheel. Na elk hoofdstuk denk je: OK nog eentje en voor je het weet is het laat en heb je het boek uit.

Conclusie

Maas weet weer een psychologische thriller neer te zetten die je in 1 ruk uit moet lezen. Een pageturner eerste klas.

 

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: