De vervloekte roeping

De vervloekte roeping, eerste deel van de kronieken van Azeria van Garvin Pouw

Uitgeverij: Godijn Publishing

Aantal pagina’s: 648

ISBN:9789492115836

Achterflap

Een pelgrim, een jaagster, een ontdekkingsreiziger en een stalmeid. Vier levens staan op hun kop wanneer een vreemde kracht hen naar een heilig eiland roept. Niemand weet welk pad van het lot ze bewandelen: jagen ze de liefde na, zijn ze op zoek naar de oorsprong van het leven of zijn ze vooral op de vlucht voor de monsterlijke schaduw die hen alleen naar het leven staat?”De vervloekte roeping” is het eerste deel van en tweeluik, een reis die zich begeeft op de grens tussen twee werelden: die van de nara en die van de magie zoals ze ooit door de Godinne bedoeld is. Een avontuurlijk, spannend en meeslepend verhaal over monsters, magiërs, elfjes en heldendom.

Mijn mening

Het eerste deel van de kronieken van Azeria is een dikke pil dus het was even een planning maken wanneer ik tijd had om deze te lezen. Als ik zo een dik boek begin wil ik namelijk ook tijd hebben.

Zoals je kon lezen in Schaduwkoning was ik zeer blij verrast over de wereld die Pouw weet te scheppen. In de vervloekte roeping gaan we samen naar een heel ander stuk van Valtada. Azeria is een wereld die veel meer aansluit bij de onze. De nara zijn vertrokken uit het heilige land naar een wereld zonder magie. Enkele wezens zagen het toch als hun taak om hen te vergezellen. Zij schoten hun wortels waardoor er magische oases ontstaan zijn. Natuurlijk hebben de huidige bewoners van Azeria nog steeds dezelfde oorsprong en blijven ze verschillende eigenheden behouden. Dit boek is dan ook perfect  afzonderlijk te lezen.

Yivenna is een jaagster maar geniet van de momenten dat ze weg kan vluchten onder water. Ze is de partner van Vohan. Wanneer hij de boodschap krijgt op de berg dat hij moet vertrekken naar Vyrendia geeft hij haar de keus om mee te gaan of te blijven. Yivenna wil helemaal niet weg van de idyllische plaats waar ze dan wonen.

Shutia wordt weggestuurd door zijn grootvader. Wat eerst als opdracht gebracht wordt, wordt al snel een vlucht.

Aresta ( een meisje van 17) mag na veel gezeur weg van huis. Ze mag een zomer naar haar tante. Wat ze daar ontdekt is dat daar nog minder te beleven valt dan in haar thuisdorp. Dit terwijl de hàren haar steeds meer roept.

Het startpunt van hen is elk op een heel verschillende plaats in Azeria maar hun paden zullen zich op wonderlijke wijze kruisen, ze verliezen elkaar en komen door aaneenschakelingen van moeilijkheden weer bij elkaar, het standaardverloop van een fantasyverhaal.

Zoals in schaduwkoningin bouwt Pouw de wereld voor je ogen op. Je ziet de bergen, de rivieren, de bomen en de magie voor je ogen verschijnen. Tegelijk leer je de hoofdpersonages stukje bij beetje beter kennen: hun drang naar avontuur, hun liefde, doorzettingsvermogen. Op vreemde maar uiteindelijk aanneembare wijze vervlechten hun levens zich met elkaar. Het enige wat ze nog kunnen is op elkaar vertrouwen.

Hoe kunnen we hem helpen?

Door er te zijn.

Doorheen het verhaal zie je de personages groeien. Pouw weet ook deze keer de afwisseling tussen avontuur, het scheppen van de omgeving en personages op een magische wijze in een verhouding te gieten die je meesleurt. Doorheen dit alles weeft het elfje Nikara vaak humoristische momenten.

Hun leven begon zo gewoon met gebrek aan alle vormen van magie maar tijdens hun tocht leren ze deze laatste beter en beter kennen en wordt juist dit deel van hun bestaan groter en groter. Uiteindelijk belanden ze in hun eigen sprookje en dan nog juist in die verhalen waarin ze nooit geloofd hebben.

Conclusie

In de vervloekte roeping heeft Pouw weer een perfecte mix weten te maken tussen fantasy, avontuur en wereldbouw. Zorg dat je dan ook tijd hebt om te lezen voor je begint. Je zou wel eens al het andere kunnen vergeten.

Deze boeken zijn een recensie-exemplaren, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: