Lezen, schrijven en ontdekken.

Juni is weer voorbij gevlogen, juli is alweer begonnen. Meestal geen update van de afgelopen maand enkel wat ik denk te gaan lezen de volgende maand. Deze maand doe ik alles anders.

Het eerste was al om eens een maand recensies te plaatsen van 1 uitgeverij. Gelukkig had Godijn publishing me van genoeg boeken voorzien zodat dit helemaal geen probleem was. Ik heb ze zelf allemaal nog niet gelezen…. Is het voor herhaling vatbaar? Een maand boeken van dezelfde uitgeverij? Ja zeker wel. Het leuke was nu dat er zo veel verschil in het genre van de boeken zat: thriller, New adult en natuurlijk flink wat fantasy. Volgende keer ga ik het wel iets beter proberen te plannen en misschien wat uitbreiden maar daarover dan meer.

1 klein probleempje deze maand: het lezen wilde niet zo vlotten zoals ik gehoopt had. Andere dingen trokken mijn aandacht en bijna een week was ik zelf letterlijk in een andere wereld: de wereld van het schrijven. 5 dagen heb ik me ondergedompeld en verloren in mijn ipad. Ik had nood aan vakantie, er helemaal tussenuit en ben naar Zeewolde getrokken. Daar kwam ik op het idee om dingen van me af te schrijven. Dit resulteerde in een experiment van ondertussen 23000 woorden. Is het non fictie? Nee absoluut niet. Ik hoor regelmatig van sommige auteurs dat er in hun hoofd opeens iets opduikt, infloept en ze zo weten wat ze willen schrijven Bij mij dus ook. Ik wist opeens wat een goede verwerkingswijze was. Juist alles op papier zetten waarvan het meeste fictie is en dit met humor. Zodat het uiteindelijk iets wordt met een lach en een traan. Is het af ? Nee echt nog niet. Ik weet al wel hoe het verder gaat maar dan moet ik me echt weer een paar dagen afzonderen. Vanaf het moment dat ik begon te schrijven liet het me niet los. Rare dagen, zonder enig dag en nacht ritme en mijn eetpatroon was daarna ook geheel verstoord maar het was zo leuk. Om 5 uur werd ik wakker en wist hoe het verder moest waarna ik om 7 uur weer een uurtje mijn ogen dicht deed om daarna te gaan ontbijten. Middageten wat is dat? Iets snacken tussendoor en af en toe toch even een uilenslaapje. ’s Avonds toch maar even de inwendige mens ook wat gegund en tot laat verder schrijven. Eigenlijk gewoon opschrijven. Deze versie krijgt echt niemand te zien, staat boordevol met spelfouten ( het was me nl gelukt om het toetsenbord op azerty te zetten terwijl de letters op qwerty stonden. Dan krijg je echt leuke effecten!) Er moet mega aan geschaafd worden maar ik denk dan maar aan hetgeen ik van menig schrijver op facebook lees. Je eerste versie moet niet zonder fouten, het moet gewoon op papier geraken!

Maar als je je daar in verliest, lees en blog je niet….

Toch heb ik genoten van deze maand.

In juli begint hier de schoolvakantie en vertrekken er veel met op verlof. Voor mij zal dit pas in augustus zijn. Van de ene kant iets rustiger en de andere kant wat drukker. Ivm recensie-exemplaren wordt het een stuk rustiger. De afgelopen maanden was het soms verplicht lezen om deze af te krijgen en daar heb ik van geleerd. Ik wil vooral lezen wat ik leuk vind maar niet tegen de klok! De meeste boeken waren zeker leuk om te lezen maar ik wil niet enkel dat. in mijn gekochte te lezen kast staan er ook nog verschillende te wachten en er zijn een paar boeken die ik nu niet koop omdat ik geen tijd heb om te lezen. En …. ik wil af en toe toch wat vaker gewoon een feelgood ertussen. Even rustig in de bank of in de zon gewoon genieten van het lezen. En komen doe dan online? Dat weet ik nog niet.

Alles evolueert continu ik, jij en dit plaatsje op internet….

En misschien hou ik dit jaar zelf vakantie met mijn blog….. of verschijnt er opeens een blogje minder. Het blijft tenslotte en geweldig leuke hobby.

Fijne vakantie iedereen, veel leesplezier maar vooral geniet!

Liefs An

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: