De school van de magische dieren

De school van de magische dieren van Margit Auer ( illustraties van Martijn van der Linden

Uitgeverij: Lannoo

Aantal pagina’s: 192

ISBN: 97894001459358

Achterflap

Winterstein lijkt misschien een heel gewone school, maar heeft een geheim. Als je geluk hebt, ontmoet je er de beste vriend die je ooit vindt: een magische dier dat kan spreken!- maar alleen met jou.

Welke leerling krijgt een magisch dier? 

De onhandige Eddie? De dromerige Benni? De verlegen Anna-Lena? of de ambitieuze Ida?

Mijn mening

Dit is weer een cover die je aandacht trekt en weet vast te houden. Af en toe lees ik een kinder- jeugdboek als afwisseling, gewoon omdat ik het leuk vind.

Toen ik dit boek zag verschijnen was mijn aandacht direct getrokken, de flashy cover, de mooie illustratie die hier al op te vinden waren en een school met magische dieren…. Een must read voor mezelf.

Er is duidelijk veel aandacht besteed aan de vormgeving. Wanneer je de cover al omslaat zie je niet de standaard lege witte vlakken maar deze zijn al opgevuld met illustraties. Er is vervolgens aandacht besteed aan de voorstelling van de hoofdpersonages met natuurlijk een mooie tekening en de eerste pagina’s die je leest zijn een streling voor het oog. Daarna zie je nog regelmatig illustraties verschijnen maar krijgt het lezen van het verhaal meer aandacht.

Het boek wordt aangegeven als een kinderboek voor de leeftijd van 7 tot 9 jaar en daar past het zeker bij. Voor de goede lezers kan het op 7 voor de andere is het woordgebruik misschien soms nog wat moeilijk. Het lettertype dat gebruikt wordt sluit hier duidelijk bij aan. De beginsituatie waaruit vertrokken wordt: het nieuwe meisje in de klas, de nerd, het populaire meisje en de knapste jongen van de klas en …. een nieuwe juf. Een juf die uit Schotland komt maar al jaren hier woont, choatisch en raar maar ze kent de kinderen al vanaf de eerste dag bij hun naam en bijnaam. Wanneer ze dan opeens aankondigt dat de klas bezoek krijgt van meneer Morisson worden de alledaagse schooldagen toch opeens heel anders ingevuld.

De lengte van de hoofdstukken zijn overzichtelijk maar zeker niet kort. In het verhaal zitten al op eenvoudige wijze verschillende verhaallijnen wat het zeker leuk en spannend maakt maar is niet te spannend. Hierdoor is het makkelijk mogelijk om elke avond een hoofdstuk te lezen of om samen te lezen. Maar een betere lezer zal het boek moeilijker weg kunnen leggen.

Conclusie

De school van de magische dieren is een leuk en spannend verhaal voor goede jongere lezers die van magie houden.

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: