Mijn belofte aan jou

Mijn belofte aan jou van Colleen Hoover

Uitgeverij: Zomer en Keuning

Aantal Pagina’s: 312

ISBN: 9789401915434

Achterflap

Ontrouw; Dat woord is het begin van de liefde van Quinn en Graham. Op de dag dat haar verloofde en zijn vriendin met elkaar in bed liggen, ontmoeten Quinn en Graham elkaar. Ze vallen voor elkaar.Meer dan dat: ze horen bij elkaar.

Onvruchtbaarheid. Dat woord zou weleens het einde kunnen zijn van de liefde van Quinn en Graham. Hoe geweldig hun relatie ook is, het feit dat Quinn niet zwanger kan worden, dreigt hen uit elkaar te drijven. Hoe kan het zo vreselijk misgaan? Ze hoorden toch bij elkaar? Hoe perfect hun liefde ook is, Quinn en Graham zijn allebei mensen, en mensen zijn niet perfect. Het léven is verre van perfect. De vraag is of hun liefde het leven kan overleven.

Mijn mening

Van de boekenbeurs is Antwerpen had ik onvoorwaardelijk meegebracht van Colleen Hoover, mijn eerste kennismaking met haar. Een uitstap van genre zoals ik de laatste tijd vaker doe. Dit is me zo goed bevallen dat ik wanneer ik in een boekenwinkel kwam uitkeek naar een ander boek van haar. Zo kwam ik mijn belofte aan jou tegen. Zonder de achterflap te lezen heb ik deze meegenomen, niet wetende dat het onderwerp waar het achterliggend over ging me zo na aan het hart ligt.

Toen ik begon met lezen wilde ik gewoon even genieten, niet van alles opschrijven om een recensie te schrijven en hier verschijnt hij toch waarom? Juist omdat het over iets gaat waar aandacht aan besteed moet worden: onvruchtbaarheid of vruchtbaarheidsproblemen…..

In mijn belofte aan jou lees je vanuit verschillende tijdsvlakken : toen en nu. Het begin van alles de avond dat Quinn en Graham bedrogen worden door hun partners. Dit terwijl Quin haar huwelijk is aan het plannen. Deze is natuurlijk direct van de baan. Dit avond brengen Quinn en Graham samen, ze verdrinken hun eerste schok en belanden in Quinn haar appartement. ’s morgens hangt er een briefje met het telefoonnr op van Graham met de boodschap:

Bel me een keer. na je rebound. Graham

Quinn belt niet maar maanden later komen ze elkaar toevallig terug tegen wanneer ze beide met iemand anders op date zijn. en dit is het begin van hun toekomst.

In het nu staat hun huwelijk onder spanning. Langzaam zijn ze uit elkaar gegroeid, ze dansen om elkaar heen en de hoofdoorzaak is de onvruchtbaarheid. Quinn haar grootste wens is moeder te worden maar elke maand is er de teleurstelling, bij elke keer dat ze sex hebben heeft Quin weer hoop en elke keer worst de teleurstelling al tijdens de daad groter. Voor haar enkel nog een middel om bij het moederschap te komen . Het scheurt hun huwelijk aan flarden.

Het tegenstrijdige tussen het verliefd worden in de beginperiode en de pijn en uit elkaar worden gerukt is aangrijpend. Maar zeker met hetgeen ze doormaken staan ze niet alleen. Nog steeds gaan de meesten ervan uit dat indien je getrouwd bent je aan kinderen begint en dat dit ook altijd maar lukt. De vraag is snel gesteld: en zijn jullie al bezig? Hebben jullie kinderen? Onschuldige vragen die er hard in kunnen hakken zonder dat de vragende partij doorheeft dat de gevoelige snaar weer enorm geraakt wordt en je inwendig weer door elkaar geschuurd wordt. De spanning in Quinn maar ook de problemen tussen Quinn en Graham door het niet meer erover praten worden op een pakkende wijze beschreven. En koppel moet wel enorm sterk zijn om indien ze beide een kinderwens hebben dit te overleven. Ik was dan ook geraakt door de manier waarop Hoover dit onder woorden brengt.

Daarbij even nog iets wat me opeens opviel. Ik vertel niet op welke blz maar opeens kwam ik dit tegen

Je leest er zo overeen en toch zo lief.

Conclusie

Mijn belofte aan jou heb ik in 1 middag uitgelezen. Ik kon het boek niet wegleggen het wist me te raken langs allerlei verschillende kanten. Geroerd door de liefde maar diep bedroefd voor hetgeen ze jaren later meemaken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: