Vakantie

Hoe was je zomer? Heb je van de warmte genoten? of was het te warm voor je? En heb je een leuke vakantie gehad? Zoals je misschien wel (of niet) opgevallen is zijn er weinig blogs verschenen de afgelopen tijd. Ik heb eens vakantie genomen. Hoewel boekenvirus een hobby is, heb ik toch even een rustpauze ingelast. De allereerste rede: mijn laptop was gecrasd. Geen rede natuurlijk om 2 maanden niet te schrijven maar toch kwam ik er niet toe om hem binnen te brengen en het werkt toch niet hetzelfde op een tablet. Juist het gevoel dat ik geen zin had om hem binnen te brengen heeft de doorslag gegeven om even rust te nemen. Het was ook zomer, de kids hadden ook vakantie en het is een druk eerste half jaar geweest. Op het werk maar ook met blogs en lezen van verschillende boeken. Ik dreigde daarbij in een leesdip te belanden dus.. even deze voor blijven en rustig aan doen. Daarbij kreeg ik met het goede weer ook een aantal zeer leuke ingevingen. In eerste instantie zouden we niet op vakantie gaan maar midden juli zijn de plannen gewijzigd en begon ik toch te plannen. En het is Londen geworden.

Een paar dagen er met z’n 3-en er lekker tussen uit. Wat cultuur, shoppen en natuurlijk Waterstones. Wat is dat overweldigend zeg, zoveel boeken. Uiteindelijk hebben we maar 1 verdieping gedaan. Wel lekker gesnuisterd en natuurlijk met boeken naar buiten gestapt. De jongste heeft verschillende boeken gevonden die waarschijnlijk nooit vertaald gaan worden dus mochten er meer mee.

Voor mij was het een ander verhaal. Zoals jullie weten lees ik bijna altijd enkel in het Nederlands omdat er voor mij in het Engels teveel nonsenswoorden zijn. En toch ga ik het proberen. Ook ik heb 3 boeken meegebracht.

2x Colleen Hoover. Gewoon omdat ik deze de laatste tijd niet vaak in de boekenwinkels zie liggen. Ik vind haar boeken gewoon heel leuk en ik weet dat ik hier wel de moed voor kan opbrengen om ze uit te lezen.

Pride and prejudice een mega klassieker. Ik vond het in een leuke, kleine uitgave. Een uitgave die ik zo gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen. In mijn tas, in een rugzak, altijd een boek bij de hand dus. De serie ( die van 6 uur) ken ik bijna vanbuiten maar heb het boek nog nooit gelezen . Een schande, ik weet het maar daar komt nu verandering in.

Waarom zo een klein formaat boek? In mijn TBRkast lag nog de dwarsligger: Marionet van Daniel Cole. Het ideale boekje om mee te nemen doorheen Londen in de Underground. Klein, spannend en ook met 1 hand te lezen. Voor zo’n situatie zocht ik een vervanging.

Vanaf de kogel door de kerk was en de reis geboekt, ben ik beginnen wandelen. Allereerst om voorbereid te zijn op de dagen in Londen, daarna kreeg ik daarbij een ander idee voor een uitdaging: een wandelweekend met een dagelijkse wandeling van 35 km. Soms moet je een gek durven doen zeker? En met jezelf een grote uitdaging aangaan. Iets dat ik misschien wel onderschat heb. Een wandeling van 10 km is echt niet te vergelijken met een van 27 km. Ipv van lezen heb ik dan ook deze maanden getraind. Aantal km opbouwen, af en toe een hele middag of een hele dag wandelen. Compleet leeg thuiskomen en geen fut meer hebben om ook maar iets te doen. Ondertussen heb ik het opgebouwd en is het wandelweekend in aantocht. Nog eventjes doorzetten dus.

Ondertussen zijn we in september en ben ik langzaam terug aan het opstarten. Werk is al in volle gang en geeft ook weer uitdagingen. Vanaf 1 oktober ga ik terug 90% werken dus ook daar een opbouw. De laptop is binnengebracht en terug naar fabrieksinstellingen gezet. En ik begin weer met plezier te lezen.

Als je even rust neemt en het van een afstandje bekijkt vallen er je ook een aantal dingen op. Ik had de lat de laatste maanden te hoog gelegd. Werk was heel druk en ik had teveel boeken die ik op een te korte tijd wilde lezen. De lat moet terug naar beneden.

Welke boeken ik dan toch in de vakantie heb gelezen? Dat zie je binnenkort nog verschijnen.

Al bij al een drukke leuke vakantie dus. Genoten en terug opgeladen om te lezen, te schrijven en een leuk leesjaar met jullie te delen!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: