Friday five: Boeken die ik graag als luisterboek of hoorspel zou willen lezen.

Vandaag weer een friday five met een leuk thema. Natuurlijk komen er hoe langer hoe meer luisterboeken, maar er zijn nog heel veel boeken die je nog niet kunt beluisteren.

Een luisterboek kan het begin zijn voor het leesvirus.

Eens lang geleden was er een meisje dat moeilijk kon lezen, het schoot maar niet op met dat AVI niveau en de boekjes op haar niveau waren veel te saai. Lezen was echt niet leuk! Tot op een dag het meisje viel en een hersenschudding opliep. Verplichte rust in het donker. Maar wat doe je dan? Geen tv, geen computer en je ogen open houden doet pijn. Gelukkig mocht een cd luisteren nog wel. Op zoek naar een afleiding voor het jonge meisje bracht haar moeder ” Dolfje Weerwolfje” mee van de Bieb. De tijd vloog vanaf dan voorbij. Uren heeft ze geluisterd en daarna heeft ze ook alle boeken gelezen. Eindelijk een serie gevonden die en leuk en leesbaar was. Een leeswolfje was geboren.

Zo zie je maar wat luisterboeken teweeg kunnen brengen.

Hierbij 5 boeken die ik heel graag als luisterboek zou opzetten:

De monsterkermis van Gustaaf Glibber

de monsterkermis

Een spannend kinderboek, ideaal om te luisteren bij een ziekte, hersenschudding…. Alle kinderen die als Frederick net iets anders zijn dan de anderen zullen zich verliezen in zijn spannend avontuur. Ik heb wel 1 wens daarbij en dat is dat het ingesproken wordt door Gustaaf Glibber zelf. Dan ben ik namelijk zeker dat geen kind of ouder het luisterboek zal afzetten voor het afgelopen is.

 

De orde van de poortwachters van Oli Veyn

 

Een YA fantasy die ik zeker opnieuw zou beluisteren nadat ik deze een tijdje geleden gelezen heb. Spannend en verrassend is dit boek. Niet voor de te jonge lezers owv de gevechten en de oplopende spanning.

Blackwell van Kevin Valgaeren

Blackwell

We gaan weer de donkere tijd van het jaar in. Een dekentje, kaarsje, wijntje en lekker binnen in bed of op de bank een beetje griezelen. Het ideale gezelschap hiervoor is deze gothic roman.

1000 nachten van Sophia Drenth

img_0976

Ik hou dit duistere graag even vast bij het volgende luisterboek: 1000 nachten. De vertellingen over het leven van Madame. Het nu beluisteren zeker meer dan waard.

Daar gaat de bruid van Kaat de Kock

20190519_1249087265540812697691339.jpg

Deze neem ik graag mee in de auto. Als ik weer eens bij een vriendin op bezoek ga. Is een 2 uur rijden en dan is dit boek ideaal. Een traan maar ook vaak even grinniken. Zo herkenbaar en leuk.

 

Dit waren de 5 boeken die ik na het lezen heel graag zou beluisteren.

Heb jij ook aanraders? Laat het me zeker weten he

Advertentie

Een gedachte over “Friday five: Boeken die ik graag als luisterboek of hoorspel zou willen lezen.

Voeg uw reactie toe

  1. Heerlijk … luisterboeken in de auto. Onderweg naar verderop.
    We luisteren ongeveer 1x per jaar ( meestal als we met de auto op grote vakantie gaan) naar de gebroeders Leeuwenhart. Heerlijk om mee op reis te gaan.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: