Friday five: boeken waarin mijn lievelingsdier een rol speelt

Als fantasyliefhebber roept deze vraag direct een andere vraag op…. Moet het een dier zijn dat echt bestaat? Of mag het ook een fantastisch wezen zijn? Natuurlijk ga ik voor het laatste in deze Friday Five. En dan is mijn lievelingsdier niet verwonderlijk een draak. Als er een dier is dat tot de verbeelding spreekt is het wel de draak. En natuurlijk heb ik af en toe een draak van een poes die lekker op mijn schoot komt knuffelen maar daar lees ik nu eenmaal minder boeken over. Kijk met me mee naar 5 “draken” van boeken euh, boeken over draken. ( zijn stuk voor stuk geweldige boeken ;-))

Drägan Duma: Zij die hoort van Patty van Delft

Dit is het eerste deel van de YA-serie Drägan Duma. Als Jill op haar 16de verjaardag uit haar slaapkamerraam kijkt ziet ze opeens buiten de schim van een draak met zijn drakenridder. Jill ontdekt een parallelle wereld waar mens verbonden zijn met draken en waar ze samen de kwaadaardige Morbiden proberen te bestrijden.

Vertellingen van de ondergang: Bloed van Kim ten Tusscher

Bloed is het eerste deel van de vertellingen van de ondergang. Deze serie is het vervolg op de boeken van Lilith. Ook hier staat de draak centraal maar dan in een helemaal andere vorm. Lilith kan namelijk veranderen in een draak. De keuzes die telkens gemaakt moeten worden tussen goed en kwaad en alle grijze zones daar tussenin. Thema’s die Ten Tusscher onderliggend aankaart en een spannende verhaallijn weten me steeds te bekoren.

Eragon van Christopher Paolini

Ook een eerste deel van de serie het Erfgoed en ondertussen al een “ouder” boek. Het boek van de blauwe draak en het begin van mijn drakenverslaving ;-). Misschien hebben er enkele of meerdere ondertussen van jullie de verfilming gezien.

Het Drakenmeisje : de erfenis van Thuban van Licia Troisi

Een serie met als doel: hoe krijg je kinderen aan het lezen? Zo dus. een spannend fantastische serie met Sofia die ontdekt dat ze eigenlijk ook een draak is.

De kronieken van Ulriach de Waanzinnige: het teken van 3 van Atalanta Néhmoura

Dit deel is het 6de deel van de serie. Een wonderlijke wereld waar Aïn de hoofrol speelt met natuurlijk… draken. Hoewel de naam van de auteur het minder laat vermoeden is de serie echt #ikleesnls en zeker de moeite waard.

Om een of andere rede zijn drakenboeken bijna altijd series. Het leuke is dat je niet bij 1 boek maar veel langer kan wegdromen bij je geliefde draken.Wat is jouw lievelingsdier? Heb jij een boek waarin dat dier de hoofdrol speelt.Nog veel leesplezier deze week.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: