Friday Five: gesigneerde boeken die belangrijk voor me zijn

Een moment van zelfsreflectie in deze Friday Five:

Hecht ik waarde aan gesigneerde boeken of vind ik het alleen maar leuk?

Waarom hebben ze juist die waarde dan voor me?

Toch enkele vraagjes waar ik even bij stil heb gestaan.

Als eerst 2,2 boekenseries. Eigenlijk zijn zij de inspiratie voor Boekenvirus…..

Mijn oudste dochter ging in die tijd door het leven als Goth. Zwarte kleding, zwarte make up, een statement makend. Waar kun je dan beter eens heengaan dan de fantasy en Gothic beurs in Rijswijk. Jong als ze was moet mama toch mee als chauffeur en portemonnee. Op dat moment bekwam mijn zus van een chemokuur dus ook zij wilde er eens graag tussenuit. Rolstoel in de koffer en kids op de achterbank vertrokken we naar Rijswijk. Binnen genoten we van alle kleding en sieraden tot we ook boekenkramen tegenkwamen. Cocky en Atalanta prezen hun boeken aan en we geraakte ( zo sociaal als zij zijn) lekker aan de praat. Omdat ik tot dan toe nog geen Nederlandse fantasy had gelezen heb ik toen de eerste keer de beslissing gemaakt om dit te gaan lezen. Drakenzieler was volgens mij toen net uit en de eerste delen van de kronieken van Ulriach de Waanzinnige gingen zo mee naar huis. Zo lief als beide zijn natuurlijk gesigneerd met een boodschap. Het begin van alles.

De volgende stap was jaren later. Pas begonnen met YouTube, van een blog was nog geen sprake. De zoekactie naar waarvoor Boekenvirus zou staan was achter de rug en ik ging naar het eerste event: De dag van het fantastische boek. Nog nooit in Amsterdam geweest en nog met knikkende knieën voor ik een auteur aan durfde te spreken. Een van de genomineerde bleek geboren te zijn in de buurt. Na dat ontdekt te hebben praatte het een stuk makkelijker. Ook hij was zo aardig om iets voorin mijn boek te schrijven en morgen ( 19 oktober) is de voorstelling van zijn nieuwe boek in Leuven: Engelenlust.

Elke streek in elk land brengt schrijvers voort zo ook mijn contreien. In Reusel (wel enkele km verwijderd maar toch) woont Rik Raven. Spannende, psychische en fantastische boeken die te weinig in de aandacht komen. Ook owv haar doorzettingsvermogen om toch door te blijven gaan met schrijven is een opsteker.

Het laatste boek is eigenlijk het allereerste gesigneerde boek dat we in huis kregen: Een Dolfje weerwolfje boek voor de verjaardag van de jongste. Dit was de mooiste verassing die we aan ons beginnend lezertje konden schenken. Hoe een paar letters in een boek geschreven zoveel vreugde kunnen brengen.

Heb jij boeken waar een bijzonder verhaal aan vast hangt? Zijn er herinneringen verbonden aan boeken voor je? Of aan auteurs? Laat het me weten.

Liefs,

An

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: