Blogtour: De orde van de Poortwachter II Dissociatie

De orde van de Poortswachters II van Oli Veyn

Uitgeverij: Godijn Publishing

Aantal pagina’s: 383

ISBN: 978943357118

Achterflap

Nido komt steeds meer te weten over de wrede wereld van de Orde en verschillende dimensies als ze terugkeert naar Stonehenge. De gevaren en de problemen zijn alleen maar groter geworden. Ze moet iets ondernemen om haar lot te veranderen. Terwijl Nido zich probeert staande te houden in een doolhof van politiek, religie en macht, komt alles wat ze lief heeft in gevaar. Ze moet keuzes maken om haar vrienden te beschermen maar ze betaald daarvoor een hoge prijs.

Mijn mening

In het eerste hoofdstuk krijgen we een korte terugblik te lezen van wat er in deel 1 gebeurd is. Nido heeft haar opleiding afgerond en wordt teruggestuurd naar Stonehenge waar alles begon. Zij zal daar ingedeeld worden in haar team.

In Stonehenge blijkt Sin-ja de leiding te hebben en zij verdeelt elke nieuweling in de toekomstige teams. Bij Nido haar naam verschijnt er in eerste instantie verdediger maar Sin-ja veranderd dit in aas. Hieruit blijkt dat Sin-ja alles wil doen om Nido’s leven zo moeilijk mogelijk te maken, haar zo snel mogelijk te laten “verdwijnen”. Maar ook Sin-ja merkt haar verandering op.

Je bent een en ander kwijt geraak.

Hiermee doelt Sin-ja op oa haar gewicht. Uiterlijk lijkt hoe langer hoe belangrijker te worden in de wereld van de Poortwachters.

Veyn dompelt je weer onder in de wereld van de poortwachters. En ik moet eerlijk zijn ik zou er niet graag deel van uitmaken. Het mega grote verschil in klassen en wie er aan de macht is. Een dictatuur waar je als aas niets tegen kunt beginnen. Je wordt letterlijk gebruikt als lokaas voor de monster waartegen je wordt ingezet. Andere willen zo weinig mogelijk contact met je omdat ze weten dat je toekomst waarschijnlijk enkel nog dagen telt en geen weken of maanden. Aas is de eerste die sneuvelt. Hoewel Nido zich daar heel erg bewust van is blijft ze vechten . De leus is niet voor niets:

Vecht of sterf.

Als ultieme wraak deelt Sin-ja Nido in bij een experiment dat misloopt. Dan ervaart Nido als nooit tevoren wat het betekend te vechten of te sterven.

In dissociatie is er vooral oog voor Nido: haar gevoelens, strijd en wanhoop beleven we vanop de eerste rij. Nido is een vechter en zal dit blijven. Spijtig is dat we enkel een blik mogen werpen op de andere personages. Ik zou graag ook meer van hen weten. Wat gaat er in hun hoofd om? Waarom reageren ze zoals ze doen. Enkel de liefde tussen Berger en Nido wordt een hoofdthema tussen het geweld door. Zij moeten weer vele opofferingen doorstaan.

De schrijfstijl van Veyn weet me weer te betoveren. De spanningsbogen ontspannen telkens maar even voor je weer in de volgende actie getrokken wordt. Ze beschrijft de omgeving zodat je die voor je ziet zoals je ook de wezens voor je op ziet doemen. Je begint met lezen en wilt het boek het liefst niet meer wegleggen. Je word in een wereld getrokken waarin je zelf absoluut niet wil leven maar die je niet loslaat.

Conclusie

Dissociatie is pageturner met een cliffhanger als afsluiter. Je beleeft de wereld van de poortwachter van de eerste tot de laatste bladzijde. Hoe hou je jezelf recht in deze wereld? Er is maar 1 mogelijkheid : Vecht of sterf.

Advertentie

Een gedachte over “Blogtour: De orde van de Poortwachter II Dissociatie

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: