Hersenspinsels #6: Leesdip

2019 verdween, 2020 kwam en hier bleef het stil…..

Het zat er al aan te komen. Het zat fout, een leesdip is het gevolg. Tijd voor reflectie, tijd om af te werken wat ik al had beloofd en om even rust te nemen. Even nadenken over Boekenvirus. 3 jaar geleden gestart en al 3 jaar leuk gevonden. Nu kwamen er mondjesmaat toch nog boeken bij omdat ik ze wilde, niet omdat ik ze direct kon vastpakken. Voordeel mijn te lezen kast is weer flink aangevuld, nadeel mijn te lezen kast is weer flink groter geworden en het lezen lukt niet. Toch niet de boeken die ik voor de opzet van Boekenvirus wilde lezen. Dus tijd om ook daarover na te denken. Stop ik met lezen, schrijven of verander ik iets in het concept.

Veel meer dingen wil ik eigenlijk lezen. In de TBR kast staan series waar ik niet aan toe kom maar die ik wel wil lezen. Zijn dat dan nieuwe boeken die uitkomen? Nee dat zijn enorm oude series ( Het rad des tijds oa) dikke pillen maar niet zo geschikt voor zoals de blog nu is. En zo werd het lezen steeds lastiger, moeilijker. De eerste maanden van het jaar heb ik dan ook geen boeken in het fantasy genre gekocht, heb ik weinig gelezen en nog minder geschreven maar wel over dit stukje internet nagedacht. Meestal om tot de slotsom te komen dat ik zou stoppen met schrijven, recenseren. En toch…..

Opeens sta ik dan toch weer in de bibliotheek. Dan koop ik geen boek maar heb ik keuze uit een heel ruim aanbod. Dan kijk ik naar boeken die ik nog niet bekeken heb, ga ik toch even een boekje meenemen met een andere visie op het leven.  Door deze boeken vlieg ik heen. Niet elke avond lees ik maar ze houden mijn aandacht vast en geven soms inzichten die ik nodig heb op dat moment. Maar alles komt in je leven op het moment dat je het nodig hebt. De laatste maanden waren dat duidelijk andere dingen. Niet enkel op het vlak van boeken maar op veel vlakken in mijn leven. Eindelijk heb ik nog eens een blikje op romantiek geworpen met geen rooskleurige afloop weliswaar maar toch was het een rollercoaster die ik niet had willen missen. Ook dat pad is ingeslagen en vraagt tijd. Tijd om buiten lezen leuke dingen te doen, op pad te gaan ( letterlijk en figuurlijk)… Ontdekken wat ik anders enkel in boeken lees. Zo neemt mijn leven dan ineens een andere wending.

En toch nadat ik eigenlijk bijna besloten had om dit stukje internet te laten voor wat het was: een hele fijne tijd, veel dingen geleerd en nog meer ontdekt. Veel nieuwe mensen leren kennen die ik anders nooit zou zijn tegengekomen en nog zoveel meer… Begint het weer te kriebelen. En laat ik weer een glimp zien van wat er allemaal gebeurd.

Het nieuwe concept moet ik nog verder uitwerken. Heb ik deze antwoorden al? Nee nog niet maar Boekenvirus is work in progress. Ik werk niet alles van te voren uit. Ik ga met de golven mee en dit principe wil ik hier meer en meer gaan hanteren.  Blijft dit een plekje voor Nederlandstalige Fantasy Auteurs? Ja vast en zeker! Teveel auteurs vind ik te leuk om te lezen. Maar ik ga terug naar het oorspronkelijke doel : Lezen en schrijven gewoon omdat ik het leuk vind. Omdat ik graag wil delen wat ik lees en waarom ik het lees op de manier dat ik het graag wil. Ik ben begonnen met YouTube, om dan de stap naar hier te maken en nu is het weer tijd voor een volgende stap misschien. Welke who knows? Maar jullie zijn vast en zeker de eerste die het horen ;-).

Liefs,

An

Boekenvirus

Advertentie

Een gedachte over “Hersenspinsels #6: Leesdip

Voeg uw reactie toe

  1. Volg je hart ❤ Het spreekt altijd de waarheid.
    Wij zijn gewoon blij dat we af en toe en soms (wat) vaker, mee mogen op jouw boekenreizen. Een tipje van de sluier van je leven voor ons optilt waarna je weer verder fladdert… met of zonder ons..

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: