Toxine

Toxine van Rani De Vadder

Uitgeverij: Hamley Books

Aantal pagina’s: 313

ISBN: 9789463967075

Achterflap

Als Offer en bezit van de Opperheer heeft Khala geen beslissingsrecht over haar eigen leven. Want hij wil haar bijzondere gave, haar Talent om te doden door een enkele aanraking, voor zichzelf gebruiken. Enkel zo kan hij de toxische macht over zijn rijk vergroten en zijn vijanden voorgoed vernietigen. Om uit zijn klauwen te blijven, moet Khala vluchten. Samen met een mysterieuze bandiet en een roodharige furie begint ze aan een hels avontuur. Tot ze tijdens haar vlucht de uitgelezen kans krijgt om zelf de strijd met de Opperheer aan te gaan. Daarvoor moet ze echter tot het uiterste gaan. En om te winnen, moet ze doden. Maar zijn haar bondgenoten wel te vertrouwen? En wie is de Zwarte Slang die haar overal weet te vinden?

Mijn mening

Toxine is het debuut van Rani De Vadder. Ze schrijft al jaren korte verhalen en boeken op Wattpad en nu in Toxine het eerste boek in fysieke vorm.

Vanaf de eerste bladzijde wordt je in het verhaal gezogen. Khala wordt net 18, de leeftijd waarvan ze weet dat de soldaten haar zullen komen halen. Ze zal naar de Opperheer gebracht worden en daarna zal een zekere dood volgen. Ze is namelijk een Offer, een kind met een Talent. Op haar 6de is ze weggenomen van haar ouders en in een weeshuis gestopt. Het laatste wat ze hoorde terwijl ze weggebracht werd zijn de schoten die haar ouders vermoorden. Al jaren bereidt ze zich voor, zij zal vluchten haar Talent om iemand te doden zal de Opperheer niet kunnen bemachtigen.Vanaf het begin ervaar je Khala als een meisje met pit. Ze neemt het lot van haar leven in eigen handen maar heeft nog veel om te leren. Met hulp van de Bandiet en de Furie zoekt ze haar lotsbestemming.

‘Dat is nu net waarom jij het moet doen. Iemand die zichzelf niet goed genoeg acht, is dat vaak wel. Jij zult geen overmoedige, domme beslissingen nemen.’

De Vadder weet de afwisseling tussen het beschrijven van de omgeving en opbouw van de spanning goed te brengen. Als lezen weet je soms toch graag hoe de omgeving, kamer, zaal eruit ziet. Ze weet dit op een manier ertussen te beschrijven dat het geen afbreuk doet aan de spanningslijn. Er is oog voor de andere personages, ook hen leer je in de grote lijnen kennen. Je weet wat ook hen beweegt om samen met Khala op pad te gaan.Het verhaal is mooi opgebouwd en leest als een trein. Ik heb het boek dan ook in 24 uur tijd uitgelezen.

Conclusie

Toxine is een sterk YA debuut, spannend, vol liefde maar met vooral veel doorzettingsvermogen.

 

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: