Night Thinker

Night Thinker van Luna van Roosen

Uitgeverij: Hamley Books

Aantal Pagina’s: 247

ISBN: 9789463967112

Achterflap

Lora’s aankomst in het kasteel stond niet in de sterren geschreven. Toch ontrafelt ze onder de sterrenhemel beetje bij beetje Bobby’s familiegeheimen. Elke nacht werpt de maan nieuw licht op Bobby’s verhaal. Lora wil zijn waarheid ontdekken, maar bij elke ontdekking komt ook haar veiligheid verder in het gedrang. Is zij in staat om eindelijk rozen te doen bloeien? Of zal ze nooit ontdekken welke rol voor haar weggelegd is in dit sprookje?

Mijn mening

Day Dreamer en Night Thinker lees je het beste direct achter elkaar. In sommige boeken is er namelijk een korte terugblik naar het vorige deel, dit is bij Night Thinker niet het geval. Het verhaal gaat ( na een korte proloog) direct verder.

Lora heeft een moordaanslag overleeft. Ze is niet uit het raam gevallen maar heeft wel een erge hoofdwond. Een hersenschudding lijkt dan ook onvermijdelijk. Recht komen is een probleem maar gelukkig is Guy er om haar te helpen.  Het verhaal is vanaf dan weer direct vertrokken.

In Night Thinker gaat de romantische kluwen die het ondertussen geworden is verder terwijl Lora’s vragen maar niet beantwoord worden. Waarom ziet ze Bobby enkel ’s nachts? En hoe gaat de romance verder tussen Bobby en haar zus Amaryllis? Is zij echt de ware voor Bobby? Wat moet Lora dan? Durft ze trouwens haar kap af te zetten en haar gezicht aan Bobby te tonen?

Veel vragen die tijdens het lezen beantwoord worden. Het verhaal leest als een trein en ook je ogen genieten van de tekeningen en de beginpagina’s van elk hoofdstuk.

Ook in Night Thinker beleven we het verhaal verder vanuit de ik-figuur: Lora. Ze komt tussen verschillende vuren te staan. Ze moet leren omgaan met gevoelens van anderen en vooral die van zichzelf. Is ze egoïstisch of kiest ze ervoor alles te laten gebeuren zodat de vloek verbroken kan worden ? ( Ja het is en blijft sprookjesachtig)

Van Roosen weet een heerlijke mix te maken van spanning, beschrijvingen, woordspelingen en poëtische taal in een verhaal voor jongeren. Gedichten en sprookjeselementen blijven elkaar afwisselen in een mooi vormgegeven boek.

Lora… je weet best dat je mijn beste vriendin bent. Waarom twijfel je daar steeds aan? Zie ik er zo gemeen uit? Ik beloof dat ik je niet zal opeten.

De goed oplettende lezer ontdekt verwijzingen naar verschillende sprookjes. Het verhaal is na Night Thinker volgens mij nog niet geheel verteld. Er zouden nog delen kunnen volgen over de rest van de broers of Guy. Verdere uitdieping zou interessant zijn.

Conclusie

Night Thinker is een sprookjesachtig afsluiting van dit tweeluik. Een vlotte , fantasierijk young adult. Een aanwinst voor je boekenkast.

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

Advertentie

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: