Ordo Entia

Ordo Entia, Opstand van Esmeralda van Belle

Uitgeverij: Godijn Publishing

Aantal pagina’s: 260

ISBN: 9789493157132

Achterflap

Een profetie, rivaliserende genootschappen, een jongen die op zoek is naar zijn plek in een wereld vol mythische wezens, gevaren en liefde.

Als Casper onder heftige omstandigheden Aretikos verlaat, wordt hij in het gezin van Lodewijk Vegter- grootmeester van Ordo Entia- opgenomen. Samen met Johan Vegter beleeft hij een onbezorgde jeugd, voor zover dat kan in een geheime orde. Als Casper ontdekt dat hij een rol te spelen heeft in de vervulling van een profetie, kan hij niet anders dan het pad naar zijn lotsbestemming volgen.

Mijn mening

Opstand is het tweede deel in de Ordo Entia serie. In dit deel springen we terug in de tijd, het moment dat Casper de Wit nog de opvolger van zijn vader zou moeten worden als Monitor van Aretikos , het jaar 1967.

Opstand gaat dan ook niet verder waar Openbaring eindigde maar geeft diepgang en achtergrond in de serie. In opstand wordt het leven van de grootmeester Casper de Wit weergegeven. De zoektocht om zijn deel in de profetie te kunnen volbrengen en waarom nou net hij grootmeester is geworden.

Door de schrijfstijl van van Belle ga je als een speer door het verhaal. Je blijft geboeid lezen. De twijfel die Casper heeft omdat hij van de andere orde komt, zijn onmogelijke liefde en zijn doorzettingsvermogen en altijd oog voor het goede zijn pakkend.

Dapperheid betekent niet dat je geen angst hebt, maar dat je ondanks je angst doet wat het beste is voor anderen, niet alleen voor jezelf

Langzaam ontvouwd het verhaal zich vanuit een heel ander oogpunt. Als je Openbaring niet gelezen hebt zou je ook hiermee kunnen beginnen omdat je vanuit een volledig andere blik in het verhaal zit. Toch raad ik aan om het in de volgorde te lezen zoals het uitgegeven is.

Hierdoor ben ik ook vooral benieuwd naar het volgende deel. Vanuit welke persoon wordt dan het verhaal verteld? Of loop ik nu te snel vooruit?

Conclusie

Opstand is geweldig 2de deel in de serie. Je kunt niet anders dan steeds verder lezen hoe het met Casper verder loopt. En als je je hart volgt kan je niet anders dan halsreikend uitkijken naar het volgende deel.

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: