Hersenspinsel #8: Nice girls don’t get the corner Office

Een titel die me aan het denken zet. Misschien is dit wel het boek waar ik nu behoefte aan heb ( boekenkarma : een boek komt op je pad wanneer je het nodig hebt)

Wil ik the corner Office? Waar en op welk manier zou ik die willen? Vorig hersenspinsel gaf ik het al aan: met volle kracht vooruit. De koe bij de hoorns pakken, doen niet enkel denken en dromen. Door stil te zitten zal niets vanzelf naar je toe komen. Durf, lef en verantwoordelijkheid nemen brengen je verder. Durven te springen en misschien faal je…. ja en? Je hebt het tenminste geprobeerd. Sommige dingen zullen nu eenmaal anders uitpakken dan gehoopt en sommige zullen je onverhoopt opeens kansen geven die je nog niet gezien had.

Hier verwijs ik graag even naar die fameuze 10 000 uur. 20 uur intensief bezig zijn zorgt dat je iets kan opstarten en de eerste kneepjes kunt leren, de essentie. De 9980 uur die volgen laten je groeien en perfectioneren. Als je je in die uren uitdaagt op verschillende manieren niet enkel met kennis van hetgeen waarmee je bezig bent maar ook uitdagen in de manier waarop je je presenteert naar de buitenwereld, hoe je je kennis/kunde wereldkundig maakt, dan kruip je uit je schulp. Niemand heeft iets opgebouwd van de ene op de andere dag. Iedereen heeft ervoor moeten werken en heeft moeten doorzetten, buiten zijn comfortzone moeten gaan om in alle mogelijke facetten te groeien.

Misschien moeten we geen “meisjes” meer zijn maar onze plaats meer opeisen, trots zijn en ervoor uitkomen waar we mee bezig zijn en wat we doen. En geloof me dat kan moeilijk zijn. Niet voor niets heb ik 2 jaar lang niets vertelt tegen collega’s, familie en vrienden over Boekenvirus. Natuurlijk wisten ze wel dat ik geregeld een boek las maar dat het meer was wisten vele van hen toen niet ( enkel een kleine harde kern).Ondertussen zullen waarschijnlijk enkele van mijn collega’s en misschien leidinggevende deze blog lezen. Voor hen : nee het laatste wat ik wil is een bitch worden door het lezen van dit boek ! Ik ben en blijf wie ik ben maar na 3 jaar met mijn passie bezig te zijn, ben ik er trots op. En dat zou voor ieder van jullie zo moeten zijn.

Wees trots op wat je bereikt hebt in je werk, in je hobby, in wie je bent. Daag jezelf uit en kijk over 3 jaar terug en ontdek dan: wauw dit had ik niet gedacht maar : this is me!

Met deze blije, leuke gedachte sla ik het boek open en zal jullie over een tijdje weten te vertellen wat het me geleerd heeft. Misschien ontdekken jullie wel gaandeweg veranderingen, laat het me dan weten.

Maar de belangrijkste vraag is:

Waar wil jij jouw corner Office in veroveren? Waarvoor ben jij bereid uit je comfortzone te treden? Heb jij dromen die je over 3 jaar bereikt zou willen hebben? Laat het me weten.

Liefs,

An

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: