Nieuwe boeken in maart

Ook deze maand hebben weer enkele boeken de weg naar mij gevonden. Het is weer een zeer afwisselende stapel: fictie maar deze maand ook non-fictie. De titel van een ervan was een trigger voor een hersenspinsel. Gelezen heb ik hem nog niet maar dat komt nog. Gigantisme stond al sinds zijn verschijning op mijn lijstje maar deze maand dan eindelijk toch gekocht. Met de andere boeken willen ik vooral wegzwijmelen in de zon…

Verloren zielen van Kelly Van der Laan

Een bundel met 12 verhalen, vingeroefeningen en uitdieping van figuren die we uit de Lentagonserie kennen. Maar ook verhalen die ze schreef voor verhalenwedstrijden. Verhalen nu gebundeld omdat ze anders verloren zouden gaan. Allemaal alledaagse mensen die in niet-alledaagse situaties terecht komen en keuzes moeten maken die hun bevatting te boven gaan.Geen helden zijn het, over niemand wordt luidkeels gezongen en toch beleven ze stuk voor stuk zeer interessante verhalen.

Nice girls don’t get the corner office van Lois P. Frankel

Een boek dat op mijn pad kwam juist op het moment dat ik zin had om mijn schouders weer onder Boekenvirus te zetten. Adviezen om te groeien in je werk is de ondertitel. Ik hoop er inspiratie in te vinden om sommige stappen te zette die ik moeilijk vind. Een boek vol tips en tricks om stappen te durven zetten. Want sommige uitspraken op de achterflap zijn zeker voor mij van toepassing…

Gigantisme van Geert Noels

Vanaf het moment dat ik de aankondiging zag wilde ik deze dus lezen. Achtergronden waarom dingen gebeuren in de economie zoals ze gebeuren, wat de gevolgen zijn op de langere termijn en juist door de crisis die we nu doormaken een zicht op waarom wie zo reageert… Nu nog interessanter dan enkele maanden geleden. Want waarom treden de nationale banken zo? Hoe helpen de regeringen de gigantische bedrijven? Wat is het voordeel en nadeel van globalisme? Een analyse van de wereldeconomie vanuit de ogen van Noels.

Leon 3en Juliette van Annejet van der Zijl

Deze maand was het ook boekenweek en dus kreeg ik ook het boekenweekgeschenk.

De Waarheid Colleen Hoover

Juist voor alle winkels sloten kon ik toch nog eventjes genieten van een winkel vol boeken. En daar zag ik het nieuwe boek van Colleen Hoover staan: de waarheid. Enkele boeken heb ik ondertussen van haar gelezen en sindsdien gaat elk boek dat ik tegenkom en niet gelezen heb mee. Zo ook dit boek. Zo een boek voor de stapel: met een glaasje wijn, kopje koffie wegzwijmelen in het zonnetje.

Welke boeken belandde er in de afgelopen maand in jouw boekenkast? Ik ben zoals altijd nieuwsgierig…

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: