In het duister kan niemand je horen gillen

In het duister van Tamara Arts

Uitgeverij: Hamley Books

Aantal pagina’s: 302

ISBN: 9789463967686

Achterflap

Vijf vrienden brengen hun zomervakantie door in de Ardennen waar een van hen een huis heeft geërfd. Zodra ze daar arriveren loopt niets zoals gepland. Een storm dwingt hen om binnen te blijven. Steeds meer onverklaarbare, lugubere gebeurtenissen doen zich voor. Bovendien dreigt hun vriendschap door overspel uiteen te vallen. Ze voelen zich niet veilig, want zijn ze wel de enigen in het huis? langzaam ontrafelt zich een duister geheim.

Mijn mening

In het duister is het debuut van Tamara Arts en een Young Adult thriller.

5 vrienden : Lea, Kai, Dennis, Ashley en Jill gaan op vakantie naar het familiehuis van Ashley in de Ardennen. Een droom- (en vooral goedkope) vakantie waar de 5 zich na al het harde werken op hebben verheugd. Maar een onderliggende spanning is op de heenweg al te voelen. Er broeit iets en het weer draagt zijn steentje bij door een stormachtige weg naar het (blijkt bij aankomst) vervallen huis. Het huis is verkommerd, de deuren sluiten niet goed en de luiken zijn gesloten. De eerste domper op de gedroomde vakantie. Lea voelt zich vanaf het begin niet op haar gemak en wanneer het overspel daarbij nog uitkomt lijken andere spanningen niet waarneembaar. Langzaam beginnen ze zich af te vragen of het toch niet Dennis ( de grappenmaker van de groep) is die al deze geluiden en andere gebeurtenissen veroorzaakt….

Lea: “Vind jij dit huis niet creepy?” vroeg ik direct.

In het duister kruipt in de huid van elk van de vrienden. Door in elk hoofdstuk iemand anders aan het woord te laten ontdek je hoe bij iedereen de spanning opbouwt. Door deze wisselingen leer je elk personage beter kennen. Gelukkig staat boven elk hoofdstuk goed aangegeven door wiens ogen het verhaal verder vertelt wordt zo ben je niet al 5 regels ver voor je dit beseft.

Tamara Arts heeft een spannend debuut weten neer te zetten: een Young Adult thriller met zekere horror kantjes. Op sommige momenten wil je zelf over je schouder kijken of je nog zeker alleen bent, andere momenten stokt je adem even en moet je gewoon verder lezen zoals in een film: je weet dat er iets staat te gebeuren maar je durft niet weg te kijken. Het verhaal leest dan ook als een trein. Als je van griezelen houdt is het absoluut een aanrader. Arts neemt je dan ook mee in de hoofden van alle personages. Je voelt de spanning, de teleurstelling, het vertrouwen en het wantrouwen elke emotie krijgt zijn plaats, terwijl er uiteindelijk 1 overheerst. De omgeving bekruipt je, het weer geeft het nog eens een extra dementie en je gaat op in het verhaal.

Iedere keer wanneer hij de kamer betrad was het alsof de lucht iets statischer was geworden, de wereld buiten nog duisterder.

Conclusie

In het duister is een zeer sterk debuut. Een absolute must read indien je van spanning, lichte horror en het spookachtige houdt. Voor je het weet ben je enkele uren verder en is het boek uit. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar het volgende boek van Arts.

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: