Uit de duisternis

Uit de duisternis van J. Sharpe

Uitgeverij: Zilverspoor

Aantal Pagina’s: 347

ISBN: 9789463083782

Achterflap

2017- In de bossen van Geulhem staat opeens een waterput. Iedereen die erin kijkt ziet water. Behalve Fleur. Zij ziet daar beneden iets, hoort daar iets. een stem. Hij smeekt haar en kent haar naam. En ondanks dat diegene dood is, laat hij haar niet met rust. Hij teistert haar en doet er alles aan om ervoor te zorgen dat zij naar hem luistert.

Niemand gelooft haar. Om haar gelijk te halen, maakt Fleur een filmpje op haar mobiel. Als die vervolgens op een blog geplaatst wordt en viraal gaat, wordt Geulhem bestormd met sensatiezoekers. En dan zijn de gevolgen niet te overzien.

Mijn mening

Elke keer dat er een nieuw boek van J Sharpe uitkomt weet ik dat ik weer even gevangen zit. Gevangen in de spanning/ horror van het verhaal dat hij opgeschreven heeft. Telkens weet hij je te verrassen ook nu weer met Uit de duisternis.

De spanning is geweldig opgebouwd. Ik hou niet van horror maar hoe hij deze elementen verwerkt in zijn verhaal zijn geweldig. Wat in Uit de duisternis opvalt is dat er gebruikt gemaakt wordt van lettertypes, grote van het lettertype en de lay out om zo meer inhoud, overzicht te creëren. De extra dementie is het gebruik van de blogger/ social media en alles wat daar aan verbonden zit. Sharpe weet hier een sublieme combinatie van te maken.

Vanaf blz 1 wordt je gegrepen door het verhaal. Na de proloog vraag je je direct af hoe dit heeft kunnen gebeuren? En daar begint het verhaal van Fleur.

Het boek in 3 delen opgedeeld en je kijkt telkens door een andere bril en daarbij verspring je nog constant in de tijd. Je aandacht erbij houden is dan ook nodig maar totaal niet moeilijk. Het loopt vlot in elkaar over en wordt goed aangegeven. Geloofwaardig is het niet maar daar draait het juist om. Indien het volledig geloofwaardig was zou het meeste van de spanning er niet in zitten. Zelf in het verhaal worden de hoofdpersonages niet geloofd, hoewel ze bewijs kunnen voorleggen. Maar hoe is die waterput er dan opeens gekomen? En hoe komt het dat die video’s op Fleur haar telefoon staan? Allemaal vragen waar iedereen mee zit.

Er gaan te veel verhalen rond. Onwaarheden. Het is tijd dat de wereld de waarheid te horen krijgt.

Conclusie

Uit de duisternis is weer een must have in je boekenkast. Sublieme opbouw van spanning. Een pageturner. Veel leesplezier verzekerd.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: