De Woestijndief

De Woestijndief van Emmelie Arents

Uitgeverij : Hamley Books

Aantal pagina’s: 416

ISBN: 9789463967693

Achterflap

Taran kan stelen als de beste. Wanneer zijn laatste diefstal eindigt in een drama, wordt zijn broer Amir gekozen om deel te nemen aan het labyrint, een magisch spel waar criminelen strijden voor vrijheid.

Vastberaden om zijn broer te redden, raakt Taran verstrikt in de duistere geheimen van magie.

Mijn mening

De kaft van de woestijndief sprak me aan vanaf het moment dat ik deze zag. Een verhaal over familieliefde, vriendschap en verraad, het heeft dus alles in zich om een spannend verhaal te vormen. Dat is dan ook zeker gelukt.

Verschillende personages wisselen elkaar af, zowel in het verhaal als in POV in de verschillende hoofdstukken. Gelukkig staat boven elk hoofdstuk vanuit welk perspectief verder verteld wordt. Hoewel er vaak gewisseld wordt is er geen enkel moment een stop in het verhaal maar geeft dit juist meer uitbreiding.

Het tempo is snel en dat weet je aandacht dan ook goed vast te houden. De plottwisten zijn er continu waardoor je je op bepaalde momenten echt wel afvraagt wie is nu eigenlijk vriend of vijand. Je wil dan ook gewoon steeds doorlezen. En hoewel het tempo hoog ligt is er voldoende ruimte om dieper op de achtergrond van de personages in te gaan. De tegenstellingen zijn steeds zeer boeiend, het begint al bij het verschil in karakter, interesses van de tweelingbroers.

Wanneer Amir in plaats van Taran opgepakt wordt en de keuze heeft om zijn vrijheid te verdienen door mee te doen aan het magische labyrint, wil Taran alles doen om zijn broer te helpen. Zijn loyaliteit naar zijn broer weet Arent prachtig weer te geven. Je leeft ten volle met hen mee.

Conclusie

De Woestijndief was een schot in de roos. Een nieuwe schrijfster waar ik zeker mee van wil lezen. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar het tweede deel van dit tweeluik: de meesterdief.

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: