De nepvampier

De nepvampier: Sophia Drenth

Uitgeverij: Hamley Books

Aantal pagina’s: 211

ISBN: 9789463967976

Achterflap

Boze darmen, jeuk aan zijn kladden en een reusachtige pukkel op zijn neus. Vladimir von Rotenbeck is geen gewone vampier. Bloed maakt hem ziek tot op het bot, een kwaal die hem tot schande maakt van de familie heeft gemaakt.

Vladimir zweert dat hij op de Nacht der Doden weer bloed zal kunnen drinken. Tijdens zijn speurtocht naar een geneesmiddel maakt hij kennis met het waarzegmeisje Naswikka. Zij vertelt hem dat er een groter gevaar op de loer ligt dan zijn boze darmen. Op de Nacht de Doden zal een vampierjager Knekelstein onveilig maken. Zijn doel: alle vampiers uitroeien.

Durft Vladimir een held te worden en zijn moeder en zussen te redden, ook al vinden zij hem een waardeloze nepvampier?

Mijn mening

Een boek van Sophia Drenth is voor mij steeds een must read. Vanaf het moment dat ik ontdekte dat ze een jeugdboek ging schrijven was ik getriggerd. Vladimir de nepvampier is het resultaat. De vraag is wie of wat is nu een nepvampier? Hoe kan dit en hoe krijg je dit verzonnen? De oorsprong van dit boek ligt in een verhaal hetwelk Sophia Drenth al 20 jaar geleden heeft geschreven. Een verhaallijn die altijd actueel blijft en die alle kinderen vanaf 8 jaar aan het lachen en griezelen kan maken.

Vladimir is zeer onzeker, elke dag voelt hij de verandering in zich. Hij kan geen bloed meer drinken zonder gevolgen. Sophia Drenth weet dit op treffende wijze neer te schrijven. Het leuke van haar schrijfstijl is dat ze op zoveel verschillende manieren dingen kan beschrijven. De woordspelingen zijn ook treffend, net zoals de namen en de beschrijving van de verschillende personages die in het boek voorkomen.

De afwisseling tussen spanning, onzekerheid en humor is geweldig. Je leest het verhaal niet uit zonder dat er verschillende keren een lach op je gezicht verschijnt. Daarbij waan je je al snel in het kasteel van de familie von Rotenbeck. Je wandelt met Vladimir door de smalle straatjes en steegjes van Knekelstein en maakt kennis met al zijn speciale inwoners. Hoewel je een verscheidenheid aan monsters ziet voorbijkomen en de ene al enger is dan de andere blijft de draad duidelijk. En de vraag is wie nu het engste monster is? Wat heeft Naswikka voorspeld? En vooral hoe kan Vladimir het tij keren?

Als laatste geef ik een pluim aan de illustraties , deze laten het verhaal nog meer spreken. De lichaampjes in de kast van dokter Snijgraag ( lees hier wat ik hierboven bedoelde) geven je direct de sfeer van het verhaal mee.

Conclusie

De nepvampier is het eerste deel van de bloedstollende avonturen van Vladimir von Rotenbeck. Het verhaal, de spanning, de humor en de schrijfstijl zijn subliem. Een boek dat in elk kind zijn boekenkast behoort te staan.

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

Het tweede deel van de avonturen van Vladimir von Rotenbeck is uit!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: