Verval

Verval Bloedwetten derde deel van Sophia Drenth

Uitgeverij: Staaldruk

Aantal pagina’s: 348

Achterflap

Volksvertegenwoordiger Roan Storm is samen met twee onwaarschijnlijke bondgenoten onderweg naar het Gemaakte Land. Hij heeft alle reden om de boodschap te geloven die hem heeft bereikt, Meg’aa, de moeder van alle Ath’vacii, verkeert in levensgevaar.

Storm zet alles op alles om zijn moeder voor een verschrikkelijk lot te behoeden. Lukt het hem om haar op tijd te bereiken of is het verval van zijn soort onvermijdelijk?

Ravàn zet zijn zinnen op een andere strijd. Hij blijft in Stede achter om een einde te maken aan het bestaan van bloedpulver. Samen met vrouwe Vrijgeboren belandt hij in een netelige situatie, maar heeft hij aan haar een vriend of vijand?

Ver van het door bloedpulver getroffen Stede, herstelt Maïa van MInnewold van de afranseling, die haar ongeboren kind het leven kostte. Tegen alle conventies in gaat ze op zoek naar een remedie die niet alleen haar vader, maar ook de bevolking van Stede, van bloedkoorts zal genezen.

Mijn mening

Al enige tijd kijk ik uit naar het nieuwe deel van de Bloedwetten van Sophia Drenth, een heerlijke reeks als je van strijdlust, verlangen en het geloven in het onmogelijke geloofd. Al deze dingen met een duister randje komen aan bod.

Zoals in al haar boeken smul ik van de schrijfstijl van Sophia. Ze laat je de personages beleven. Verschillende verhaallijnen lopen in dit deel naast en door elkaar, elk van hen heeft zijn belang en plaats in het groter geheel.

Het Gemaakte Land en Cyc’ls is niet meer veilig ook de veiligheid en het leven van Meg’aa (de moeder van alle Ath’vacci) is in gevaar. Het is een puinhoop in Stede. De wereld is om zeep.

Maar tijdens de grootste dreigingen stappen er personages naar voren die hun durf, lef en doorzettingsvermogen laten spreken, zo ook in Verval. Je beleeft de onmacht, de zoektocht naar wat alles terug recht kan zetten, het blijven geloven in de oplossing. Het geloven in de liefde is een centraal thema maar ook het verwerken van groot verdriet.

In verval volgende we 3 grote verhaallijnen: Storm, Ravàn en Maïa, elke personage maakt weer een prachtige ontwikkeling door, het verwerken van hun verleden ( nabij of veraf) en het zoeken naar wat de toekomst kan worden. Dit in een setting die niet alledaags is, niet het standaard goed of kwaad tussen de Ath’vacci en de mensen, want wie is hier het goed of het kwaad?

Verval is een tussenboek dat naar het laatste deel ( de finale) toewerkt. Je zit direct weer in de Victoriaanse wereld, de koetsen denderen weer voorbij, het kanon wordt afgeschoten, de eenzaamheid op het platteland. Zowel de beeldvorming als de schrijfstijl dragen hieraan bij.

Wanneer je de bloedwetten nog niet kent is het een absolute aanrader, wanneer je ze wel kent heb je dit deel waarschijnlijk al lang besteld en in je kast staan ;-). Eens gelezen ben je verkocht.

Besluit

Bloedwetten is een serie om van te smullen ( laat enkel de bloedpulver je niet van de wijs brengen). Verval laat je hopen dat het laatste deel snel verschijnt!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: