Als het duister roept

Als het duister roept van Valentijn Ringelberg

Uitgeverij: Hamley Books

Aantal pagina’s: 263

ISBN: 9789464208351

Achterflap

De jonge Elfyn Phaun heeft alles verloren. Haar vrijheid, Haar identiteit. En de hoop om haar zieke zus Céli te kunnen genezen. Ver van de plek waar ze is opgegroeid – het Wederwoud- zit ze gevangen in het kastelle van de mysterieuze Ambassadeur.

Als Phaun wordt opgenomen door het personeel van haar gemaskerde vijand, ontvouwt zich een reeks gebeurtenissen die ze nooit voor mogelijk had kunnen houden. Ze ontdekt schokkende waarheden over haarzelf en haar verleden en komt oog in oog te staan met een toekomstig lid van de almachtige Raad van Vha’Rymn.

Mijn Mening

Als het duister roept is het tweede deel van de Raad van Vha’rymn en het vervolg op Voorbij het Wederwoud.

Phaun is gevangen genomen en wordt vastgehouden in een cel waar de ene ondervraging na de andere volgt. Ze is het besef van tijd kwijt, ze wacht op wat gaat komen. Fulsur Piek zo heet de plaats waar zij gevangen gehouden wordt en de mysterieuze ambassadeur woont. Tot haar verrassing weet ze nu wie/wat ze is, degene die zij zo hopeloos probeerde te vinden. Die wetenschap maakt het niet gemakkelijker voor haar. Ze zit op vele verschillende manieren gevangen in cellen met veranderende vormen. Je leeft en voelt met haar mee. Wanneer ze eindelijk haar ene cel mag verlaten ontdekt ze dat deze enkel maar van vorm wijzigt. Ze wordt tewerkgesteld in de keuken waar ze op zoek gaat naar manieren om te ontsnappen. Ze ontdekt dat haar scherpe tong geen voordeel is maar dat deze in bedwang houden je veel kennis oplevert. Wanneer ze kennis maakt met de nieuwe raadsheer van Vha’rymn hoopt ze een oplossing gevonden te hebben.

De filmische vertelstijl van Ringelberg trekt je meteen mee in het verhaal. Je voelt je als het ware naar Phaun in de cel zitten, in de tocht als de deur opengaat. De zoektocht van Phaun gaat gepaard met vele levenslessen. Ze stelt zich voor dat ze zich gedraagt als een gehoorzamen rat: Doen wat men wil met een eigen agenda. Daarnaast krijgt ze ook zeker goede raad ( die iedereen wel kan gebruiken)

Er is niets zo giftig voor een persoon als de gedachte dat hij of zij minder waard is dan een ander. Vergeet nooit dat iemand gehoorzamen niet hetzelfde is als ondergeschikt zijn.

Het verhaal heeft een goede spanningsopbouw en neemt je direct mee. De tegenstelling tussen het Wederwoud en Fulsur Piek is wel enorm maar dit draagt absoluut bij tot het geheel. Het is een aanrader om het laatste stuk als opfrissing terug te lezen voor je met Als het duister roept begint te lezen. Er zijn in het deel verwijzingen naar het eerste deel die je anders misschien even vergeten bent.

Het leuke zijn ook weer de nieuwe magische wezens die Ringelberg in dit verhaal verwerkt. Hij weet ze op zo een treffende manier te beschrijven dat je ze wel in je eigen keuken bezig wil zien. Uiteindelijk blijkt de nodige hulp vanuit een onverwachte hoek te komen.

Conclusie

Als het duister roept is een donker vervolg op Voorbij het Wederwoud. Hierdoor wordt er een diepte in de totale verhaallijn gecreëerd die ik absoluut weet te smaken. Nu is het wachten wat er na deze cliffhanger volgt…..

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: