Het lied van Ariane

Het lied van Ariane van Petra Doom

Het eerste deel van kinderen van Orpheus

Uitgeverij: Hamley Books

Aantal pagina’s: 411

ISBN: 9789464208061

Achterflap

In Parijs klinkt overal muziek, zeker in het prestigieuze Conservatoire Eurydice. Maar hoort Ariane daar wel thuis? Ze twijfelt niet alleen aan haar talent maar ook aan haar verstand: nacht na nacht schrikt ze wakker van een melodie die er niet is. En waarom voelt ze de drang om in te grijpen wanneer een onbekende jongen overvallen wordt?

Ze ontdekt een ontstellende waarheid: dat Liederen van Kracht de enige verdediging zijn tegen een oeroud kwaad. In de straten van Parijs waart een dreiging rond die alles zou kunnen veranderen.

Mijn mening

De titel : Het leid van Ariane wekte vanaf moment 1 mijn nieuwsgierigheid. Wanneer er een fantasy verhaal zich afspeelt in een conservatorium ben ik dan ook direct verkocht. Vanaf dat moment was er geen vraag meer of ik het zou lezen maar wanneer.

Doom neemt je mee naar het Conservatoire Eurydice in Parijs. Het beeld van een oud gebouw wordt geschetst. Ariane is met haar moeder (een zeer gevierde componiste ) naar Parijs verhuisd voor de volgende opdracht. Een oude stad met een prestigieus concervatorium waar Ariane als nieuweling mag gaan studeren. Muziek is dan ook een constante in haar opvoeding. Elke stad waarin ze woonde mocht ze een leraar en een instrument/ genre kiezen om te ontdekken. Zo heeft ze een zeer ruime bagage maar voelt ze zich toch nog niet zeker. In Eurydice ontdekt ze dat muziek ook een wapen kan zijn als je hiervoor met een gave geboren bent.

De ontdekking van deze gave doorloop je samen met Ariane. Hierdoor lijkt het in eerste instantie wat overdonderend en onduidelijk maar dat is het voor Ariane ook. Hoe verder je leest hoe duidelijker het voor iedereen wordt. Gelukkig staat er vooraan in het boek ook een kort uitleg en ben je dus vanaf pag 1 beter mee dan Ariane zelf.

Het gebruik van de liederen in het verhaal is zeer goed gevonden. Je lijkt het dreunen hiervan te voelen wanneer de spanning stijgt. Onderliggend wordt duidelijk dat de grootste sterkte van samengaan van melodieën enkel bereikt kan worden wanneer iedereen op elkaar is ingespeeld.

Er is een goede opbouw van ontspanning en spanning. Het mooie is dat Doom heel goed al je zintuigen weet te activeren. Breng dan nog eens mooie beschrijvingen van de omgeving erbij en je wordt mee in het verhaal geslorpt.

Conclusie

Het lied van Ariane is een eerste deel dat uitnodigt voor het lezen van alle vervolgen. Het neemt je mee in de wereld van de muziek. Een wereld waarin je onderduikt in een andere dementie terwijl je je toch in de realiteit bevind. Een absolute aanrader dus.

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: