Bagels en een Bakkie troost

Bagels en een Bakkie troost van Jacodine van de Velde

Uitgeverij: Dutch Venture Pulishing

Aantal pagina’s: 300

ISBN: 9789493265004

Achterflap

Lange tijd heeft Marit iedereen uit haar omgeving, maar vooral zichzelf, voorgehouden dat ze perfect gelukkig is als vrijgezel en het prima redt in haar eentje. Ze heeft genoeg levenservaring opgedaan om te weten dat ze geen relatie wil en is gewend voor zichzelf te zorgen. Trouwens, ze heeft haar handen vol sinds ze vier jaar geleden na het overlijden van haar ouders hun zaak én de opvoeding van haar inmiddels zeventienjarige broer Manuel heeft overgenomen.

Toch voelt ze zich de laatste tijd rusteloos en begint ze aan van alles te twijfelen. Doet ze het wel goed met Manuel? Wat wil ze verder met haar leven?
Wanneer ze tijdens een avondje stappen dan ook nog eens wordt geconfronteerd met haar ex, besluit ze meer nodig te hebben dan het gebruikelijke bakkie troost dat ze normaal gesproken in haar Bagels & Beans vestiging aan haar klanten serveert. Gelukkig vindt ze een tequilamaatje. Alleen blijkt hij het uiteindelijk
niet gemakkelijker te maken voor haar…

Mijn mening

Einde vorig jaar zag ik de cover van Zwarte Koffie, Macchiato en takkenthee en die sprak me enorm aan en ik heb echt genoten tijdens het lezen. Toen ik dan ook zag dat er een boek ging verschijnen over Marit ( de beste vriendin van Sara, de hoofdpersoon uit Zwarte koffie, Macchiato en takkenthee), was ik direct verkocht. Bij de vraag om mee te doen aan deze blogtour stond ik dan ook direct te springen.

In Bagels en een bakkie troost leren we Marit dan ook beter kennen. Ze lijkt haar leven goed op orde te hebben hoewel dat niet altijd even simpel is na het overlijden van haar ouders. Heel hun leven heeft ze overgenomen: Bagels & Beans en de opvoeding voor haar zoveel jongere broer. Maar als je ouder wordt, ga je je soms toch vragen stellen. Op dit punt van haar leven stappen we in haar verhaal. Het lijkt allemaal rozengeur en maneschijn maar ook Marit heeft haar donkere momenten en verdriet vanuit haar verleden. Dit weet Van de Velde mooi weer te geven. Ze durft enkele taboethema’s op deze manier zeer levendig en bespreekbaar te maken. Marit heeft zeker geen zorgeloos leven gehad ontdekken we maar zo wordt ze nog levendiger voor je ogen.

De koppeling aan haar mannelijke aanvulling ( nee ik noem geen namen ;-)) is subliem gevonden. Ze passen zo goed bij elkaar. Ook van hem leren we een andere kant kennen. Ze passen onverwacht goed bij elkaar. Zo vallen de stukjes langzaam in elkaar.

Van de Velde heeft een opbouw in haar verhaal waar je ingezogen wordt. Een fijne schrijfstijl waar je lekker met een bakje koffie, macchiato of een theetje van kunt genieten in de bank (liefst onder een dekentje). Voelen we ons niet allemaal geregeld onzeker? Doen we het wel goed? Hebben we in het verleden wel de juiste beslissingen genomen? Achtervolgen ons nog dingen waar we nu niets maar aan kunnen veranderen? Zo veel herkenningsmomenten komen er voorbij. En dit alles met een laagje van glazuur waardoor het zo mooi wordt.

Als je het eerste boek van Van de Velde gelezen hebt zie je geregeld verwijzingen naar het leven van Sara maar ze zijn perfect in willekeurige volgorde te lezen.

Conclusie

Ik heb enorm genoten van de diepgang, opbouw en het laagje romantiek eroverheen, een ideale mengeling voor een feelgood! Wanneer je een van haar boeken tegenkomt: niet twijfelen, gewoon lezen !

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

Advertentie

Een gedachte over “Bagels en een Bakkie troost

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: