Spiegel

Spiegel van Guido Eeckhaut

Uitgeverij: Hamley books

Aantal pagina’s: 338

ISBN :978-94-6451-000-3

Achterflap:

Abraham Wolff is een voormalige politieman in New Orleans. Hij probeert aan de kost te komen als private detective, en krijgt soms de meest vreemde opdrachten toegeschoven. Dat kan niet verbazen, want dit is de duistere versie van New Orleans, waar de Strigoi meester zijn van de nacht..

Mijn mening:

Guido Eekhaut brengt je vanaf het begin naar de duistere versie van New Orleans, naar de krochten en catacomben van een historische stad. Een stad die schijnbaar meedraait in de moderne, snelle tijd maar waar het verleden toch in alles doorsijpelt. ‘New Orleans: waar het verleden net zo dodelijk is als het verleden.’ In deze stad heerst nog steeds een klassenmaatschappij. De familie waar je bent geboren bepaalt je plaats in het leven. En de lengte van je leven …

Het begin ademt moedeloosheid uit. Deze wordt zo prachtig uitgeschreven dat ik in eerste instantie dacht dat dit boek te depri voor mij zou zijn. Maar als snel kreeg mijn nieuwsgierigheid de bovenhand. Want, wie is nu de dader?

Bovenop een spannende, psychologische thriller, komt er ook nog een laagje fantasy.

Wie en wat zijn nu die Strigoi van de achterflap?

Mmm, en lees ik daar ineens het sprookje Sneeuwwitje? Dit sprookje blijkt de kern van het onderzoek te zijn.

De verhoudingen tussen de personages onderling, blijken ook veel gecompliceerder dan in het begin gedacht. Het verleden kan blijkbaar een dodelijke zaak zijn.

Net zo dodelijk als het heden! Je kunt je maar beter aan de spelregels houden die in jouw klasse heerst. En blijf vooral bij je eigen ‘soort’.

Conclusie:

Spiegel is een aanwinst voor je boekenkast. Ik kijk al uit naar de rest van de serie. Er zijn verschillende personages waar ik nog meer over wil weten. Ik had dit einde niet zien aankomen, maar dit vraagt naar meer. Deze krijgt een plaatsje in mijn boekenkast en ik reserveer wat ruimte voor de volgende delen.

M

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: