Mama Heks

Mama Heks van Kaat de Kock

Uitgeverij: Hamley Books

Aantal Pagina’s: 126

ISBN: 9789464510218

Achterflap

Als Stella op een nacht wakker wordt en een zwarte kat op haar bezem voorbij ziet vliegen, denkt ze nog dat het een gekke droom is. Maar als ze wat later wormen in haar lunchbox vindt en blijkt dat haar mama hun brooddozen heeft omgewisseld, beseft ze dat er iets heel vreemds aan de hand is. Maar zou het echt waar kunnen zijn dat haar mama een heks is? En zij dus ook? Want heksen bestaan niet, toch? Nou, misschien toch wel, alleen mag niemand dat weten. Want heksen zijn lang geleden verbannen uit de mensenwereld en als iemand ontdekt dat Stella en haar mama heksen zijn, zijn ze in groot gevaar. Gelukkig krijgen ze al snel hulp. En dan nog wel van iemand die al lang geleden gestorven is…

Mijn mening

Omdat kinderboeken ook leuk zijn om te lezen vandaag Mama Heks van Kaat de Kock, een fictieboek voor +7. Wanneer er een zwarte kat voorbij komt vliegen weet je dat het fantasie gehalte goed zit :-).

Je kruipt als lezer in het hoofd van Stella. De schrijfstijl trekt je mee in het verhaal, het neemt je mee in het gewone dagelijkse leven van Stella dat zich vooral hier in onze wereld afspeelt. Geen nieuwe fantasie wereld maar een combinatie van enkele elementen van de fantasie heks en onze wereld.

Maar wat doe je als je ontdekt dat je mama “anders” blijkt te zijn dan de rest. Je wereld staat op zijn kop als je dit ontdekt. En wat ben ik dan? Is dit leuk? Dit is toch goed? Waarom mag ik het dan niet zeggen?

Het mooie van dit boek is dat het niet enkel om de fantasie gaat maar het een veel diepere laag heeft ( zoals meestal bij de boeken van de Kock) Wat doe je met anders zijn, wat kunnen daar de gevolgen van zijn en hoe ga je daarmee om. Hoe hou je een geheim voor je en hoe reageert de omgeving als ze erachter komen. Een geweldig boek om een gesprek te beginnen na het lezen hiervan.

Conclusie

Ik heb genoten van het lezen, de gedachtekronkels van Stella en het mooie einde. Een aanrader om samen met je kind te lezen.

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: