Hamley in het pretpark

Hamley in het pretpark van Sandra J. Paul

Uitgeverij: Hamley Books

Aantal pagina’s: 94

ISBN: 9789464510065

Achterflap

Hamley hoort op een dag Viola en haar ouders praten over een uitstap naar het pretpark. Ook de honden Kasper en Kamiel mogen mee.

Hamley reist stiekem met haar baasjes en haar hondenvrienden mee. In het pretpark geniet ze met volle teugen van haar nieuwe avontuur, tot ze plots haar baasjes kwijt raakt. Hoe geraakt ze nu nog thuis?

Mijn mening

Hamley in het pretpark is het eerste boek uit de reeks dat ik lees.

Het boek is geschreven voor kinderen ouder dan 7. Vanaf deze leeftijd is het zeker te lezen maar het kan ook heel goed voorgelezen worden voor jongere kinderen.

Hamley is een heerlijk eigenwijs en avontuurlijk poesje dat mensen kan verstaan. Wanneer haar mensen het opeens over en pretpark hebben is ze zeer nieuwsgierig wat dit is. Hoewel ze haar moeder beloofd om thuis te blijven wint de nieuwsgierigheid het en volgt ze haar baasjes. Ze is heel zelfverzekerd wanneer ze vertrekt maar stoot toch op een aantal moeilijkheden tijdens haar avontuur, alle honden blijken niet zo aardig dan Kasper en Kamiel. Daarbij is het pretpark toch wel heel groot……

De manier van schrijven van Sandra is makkelijk te lezen door jonge lezers. Ook kunnen ze zich vanaf pagina 1 vereenzelvigen met Hamley. Het is leuk om op ontdekking te gaan maar de dingen die zij tegen komt zou hen ook zomaar kunnen overkomen. Schrik niet als er tijdens het lezen even gegrinnikt wordt of je een angstige blik ziet en er echt even verder gelezen moet worden!

Het verhaal is al leuk om te lezen maar daar stopt het niet bij. Ook de vormgeving is weer om door een ringetje te halen. Leuke illustraties mogen ook in dit deel niet ontbreken. Zo krijgen ook eventuele luisteraartjes een beeld in hun hoofd.

Conclusie

Hamley heeft een heel leuk karakter, dit gecombineerd met een spannend verhaal is een aanrader voor de jeugdige lezer.

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

Advertentie

Een gedachte over “Hamley in het pretpark

Voeg uw reactie toe

  1. Pingback: Verknipt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: