Het vervloekte dorp

Het vervloekte dorp: Sandra J. Paul 

Uitgeverij: Hamley Books 

Aantal pagina’s: 232 

ISBN: 989464510294 

Achterflap 

EEN DUISTERE SPREUK, EEN ONBREEKBARE VLOEK, ONTSNAPPEN IS ONMOGELIJK. 

Kraaidorp, het jaar 1621. Een rustig gelegen dorp in de velden, in de schaduw van een grote heuvel. Met hutten en enkele stenen huizen, met een aantal inwoners die hard werken om hun heer en meester tevreden te houden. Maar dat zou helemaal niet zo mogen zijn. Een vloek heeft Kraaidorp van het jaar 2021 vierhonderd jaar terug in de tijd gestuurd, en de inwoners zijn gedoemd om hier voor altijd te blijven. Terugkeren naar hun eigen tijd zal niet lukken. Deze vreselijke vloek kan immers niet verbroken worden. Of wel? 

Mijn mening 

Het vervloekte dorp is het vijfde deel van de kraaidorp serie. Hoewel dit een serie is, is het boek ook goed apart te lezen.  Al heb ik niet al de voorgaande delen gelezen, toch kon ik goed volgen. Al de dingen die mij in het begin niet duidelijk waren, werden later in het verhaal toch nog uitgelegd. De schrijfster weet prachtig de verschillen tussen het leven anno 2021 en 1621  uit te spelen tegen elkaar. Quinten, de enige met al zijn herinneringen en ervaringen uit 2021, probeert zijn vrienden en familie, die enkel het leven in 1621 kennen, te overtuigen dat dit niet de normale gang van zaken is. 

De beschrijvingen van de schrijfster nemen je mee terug de geschiedenis in, je ziet heel het Kraaidorp uit 1621tot leven gekomen. Verschillende personages krijgen in dit verhaal een andere rol, omdat hun baan of functie aan het verleden aangepast is, dit vind ik leuk gedaan. 

Quinten zijn wanhoop sleept je van het begin af mee in het verhaal, en drijft meteen de spanning op. De klok tikt verder, er is geen tijd te verspillen. Hoe kan hij deze vloek verbreken? 

Als dit het laatste boek van de serie is, dan vind ik het einde wat minder. Ik vind het juist een aanloop naar een nieuw boek. Misschien kunnen we Sandra J. Paul overtuigen om nog wat van haar schrijfstersmagie te gebruiken. Ik zou graag nog wat avonturen beleven met Quinten, familie en vrienden. 

Conclusie 

Het vervloekte dorp is een meeslepend boek uit de Kraai dorp reeks. Het leest vlot. Je leest het in één keer uit dankzij de fijne schrijfstijl van de schrijfster. Ik zou dit boek aan alle jonge lezers aanraden. Zeker diegene die niet graag lezen. Dit boek zal hen zeker op weg helpen naar het ervaren van leesplezier! 

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier. 

Advertentie

Een gedachte over “Het vervloekte dorp

Voeg uw reactie toe

  1. Pingback: Verknipt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: