De pestmachine

De pestmachine van Sophia Drenth

Uitgeverij: Hamley Books

Aantal pagina’s: 248

ISBN: 978946451317

Achterflap

Precies zoals het hoort is het altijd vollemaan in Knekelstein. Maar wanneer de maan door een storing op tilt slaat, zijn de gevolgen niet te overzien. Sinistere gestalten overspoelen het monsterdorp

Vladimir herkent ze uit de geschiedenisles. Het zijn pestmeesters, zoals die in de middeleeuwen rondliepen. Deze pestkoppen hebben geen vreedzame bedoelingen? Alles wat in hun ogen frivool is, wordt vernield.

Wanneer Vladimirs hartsvriendin Naswikka de benen neemt en zijn moeder en zussen gevangen worden gezet, staat hij er alleen voor. In zijn pogingen om zijn familie te bevrijden, rolt hij van het ene in het andere avontuur. Zal het hem lukken om de pestkoppen uit Knekelstein te verdrijven of is hij misschien toch een waardeloze nepvampier?

Mijn mening

De pestmachine is het tweede deel van de bloedstollende avonturen van Vladimir von Rotenbeck.

Zoals we in het eerste deel hebben kunnen ontdekken is Vladimir een uitzonderlijke vampier. Want laten we wel wezen: welke vampier is nu dan ook allergisch voor bloed…

De pestmachine is afzonderlijk te lezen hoewel je de karakters beter kent nadat je bij het eerste deel bent begonnen.

Vanaf de eerste bladzijde voel je je weer in Knekelstein. Sophia Drenth heeft zo een leuke schrijfstijl dat je direct geboeid bent en is zeer goed voor het leren van verschillende lyrische beschrijvingen van iets of iemand. De karakters komen zo duidelijk naar boven. Hoewel sommige in dit deel niet zijn te verstaan, maar dat ontdek je zelf. Hoe ze het verzonnen krijgt blijft me steeds een raadsel maar verwonderd me wel.

Het is een echt jeugdboek hoewel hij soms wat griezelig lijkt te worden, keert het dan in een enkele zin. Tijdens het lezen voel je de spanning, schud je eens met je hoofd van de verwondering en komt er een glimlach op je lippen van de dolle dingen die er gebeuren.

Vladimir en heel Knekelstein worden tegen wil en dank in het avontuur getrokken. Wezens waar je het bestaan niet van kent. Samen ontdekken waar die pestmeesters vandaan komen en nog belangrijker hoe ze te stoppen. En heeft dit dan te maken met de storing van de vollemaan? Wat staat er ook alweer in het geschiedenisboek hierover? Weet jij wat het woord frivool betekend? Waar zijn zijn moeder en zussen gevangen genomen?Allemaal vragen die Vladimir moet beantwoorden. Kan hij de antwoorden op tijd vinden? Of is hij in dit opzicht een waardeloze nepvampier?

Conclusie

Sophia Drenth ontpopt zich tot een geweldige jeugdschrijver in de pestmachine! Een mengeling van tomaat stollende spanning, verwarring en humor in een vlot leesbaar avontuur. Ik ben erg benieuwd naar de avonturen die Vladimir nog gaat beleven!

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier. 

Om meer te weten te komen over de nepvampier klik je hieronder

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: