Sterrenjager

Sterrenjager van Jen Minkman

Uitgeverij: Hamley Books

Aantal pagina’s: 377

ISBN: 9789464510522

Achterflap

Berry Taylor woont met haar tweelingbroer en opa op het eiland Jersey. Berry en haar broer Ozan schrijven een bekend blog over allerlei bovennatuurlijke verschijnselen. Als ze op een dag vreemde lichten boven een graancirkel waarnemen en hun opa door een ongeluk in het ziekenhuis belandt, komt hun leven in een stroomversnelling terecht. Hun familie blijkt al eeuwenlang een belangrijk geheim te bewaren… en de tijd is aangebroken dat geheim te onthullen.

Samen met de mysterieuze Roth gaat de tweeling op weg. De tocht voert hen langs Latijnse inscripties, Tempeliers, kloosters en verborgen cryptes.

Naarmate de tocht vordert en vijanden hen achtervolgen, voelt Berry de druk steeds verder toenemen. Want dit keer zijn ze niet alleen op zoek naar spannende verhalen of mysterieuze schatten. Dit keer gaat het om een strijd tussen licht en duisternis; om de toekomst van de mensheid zelf.

Mijn mening

De kaft van een boek is het eerste wat steeds de aandacht naar zich toe trekt, zo ook met deze kaft. De uitstraling ving direct mijn ogen. Wanneer het boek dan nog door Jen Minkman geschreven, is ben ik zeker nieuwsgierig. Het eerste boek van Minkman dat ik gelezen heb, is ondertussen dan ook menige jaren geleden.

In Sterrenjager los je als lezer samen met de hoofdpersonages een queeste op, een zoektocht die de toekomst van de wereld bepaald. Bovennatuurlijke krachten komen tevoorschijn maar de aardse verbondenheid blijft doorlopend aanwezig. Giet hier nog een laagje geweldige diversiteit bovenop en je nieuwsgierigheid is hopelijk volledig gewekt. šŸ˜‰

Het vertelperspectief is vanuit Berry, een van de tweeling en pas afgestudeerd van het voorgezet onderwijs. Samen met haar tweelingbroer Ozan en Chris haar beste vriendin vormen ze een vriendengroep. Ze willen hun vakantie vieren maar dit draait iets anders uit dan gepland.

Vanaf het begin merk je dat de karakters anders zijn dan standaard. Deze krijgen genoeg diepgang en toch niet teveel, alles is normaal ( zoals ook zou moeten in de ideale wereld). Iedereen mag zijn wie ze zijn met de aanspreking die bij hen past.

Elk hoofdstuk wordt voorafgegaan door een foto. Hierdoor krijg je een beeld hoe het landschap er in het verhaal uitziet. Minkman heeft duidelijk veel onderzoek gedaan alvorens het verhaal te schrijven, onderzoek tot het opnieuw verbeteren van haar huiswerk door haar oude lerares Latijn. Dit blijkt ook uit de historische en actuele feiten die in het verhaal verwerkt zijn. Wanneer je enkele plaatsen zou bezoeken in je vakantie, kom je deze gebouwen op de beschreven plaats tegen.

Het verhaal wist me te boeien juist door de combinatie van al deze factoren. Voor je het weet ben je al halfweg of is het later dan je dacht.

Conclusie

Sterrenjager is een sterk verhaal met een verschillende boodschappen om over na te denken maar het belangrijkste: een verhaal om van te genieten.

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beĆÆnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier. 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: