Uit de schaduw

Uit de schaduw van Karen Rose

Uitgeverij: de Fontein

Aantal Pagina’s: 560

ISBN: 9789026157004

Achterflap

De dove tiener Michael is ooggetuige van de moord op zijn gewelddadige stiefvader. Hij slaat met zijn vijfjarige broertje op de vlucht en komt uiteindelijk terecht bij Dr. Dani Novak. Zij is vloeiend in gebarentaal en aan haar vertelt Michael hun levensverhaal. Dan blijkt dat de seriemoordenaar die zijn stiefvader ombracht, nu Michael in het vizier heeft. Hoe bescherm je je tegen een gevaar dat je niet aan hoort komen…?

Mijn recensie

Hoe langer hoe meer wordt ik een fan van Karen Rose. Elk boek dat ik van haar lees weet me te bekoren.

Uit de schaduw heeft een heel andere lading dan de andere boeken die ik van haar gelezen heb, dit door de thema’s en de manier van benaderen van de personages. Een dove tiener die getuigen is van een moord is niet het meest standaard hoofdpersonage. Maar juist door dit personage te kiezen zal je visie veranderen op hoe de medemens te benaderen.

Ook nu is het weer een dikke pil om vast te houden maar laat je daardoor niet weerhouden om eraan te beginnen. Een kussen onder het boek doet wonderen en de tijd vliegt voorbij. Een boek waarbij je de tijd vergeet.

Je vergeet de tijd omdat je je hoofd erbij moet houden. Rose verteld de verhalen steeds vanuit verschillende perspectieven waardoor je snel moet kunnen schakelen. Vele verhaallijnen lopen door elkaar heen met elk hun achtergrond. Deze wordt door haar grondig uitgediept.

De 15-jarige dove Michael ( die al teveel heeft meegemaakt en gezien) en zijn 5jarig broertje Joshua worden in eerste instantie opgevangen door Diesel wanneer Joshua niet wordt opgehaald door zijn moeder na de voetbaltraining. Wanneer hij de uitgeputte Michael ziet komen aanrennen om zijn broer te halen, gaan bij hem alle alarmbellen af. Hijzelf spreekt geen gebarentaal en de enige die hij weet die dit vlot kan is Dani, de vrouw op wie hij al geruime tijd verliefd is. Hij brengt hen samen en zijn buikgevoel heeft hem niet bedrogen. Het verhaal raakt in een stroomversnelling die niet stopt.

Diesel had eerder dergelijke doodsangst gezien en de oorzaak ervan was nooit een kleinigheid.

Emoties zullen je overmannen tijdens het lezen. Thema’s als kindermishandeling, pedofilie, mensenhandel en zware criminaliteit worden niet geschuwd. Wanneer Michael dan ook zijn verhaal verteld wordt je even stil en hoop je dat niemand in je omgeving dat zal overkomen. Soms zul je gruwelen, soms zul je een traantje wegpinken en soms zul je smelten van het liefdesverhaal dat hierin verweven is maar het verhaal zal je zeker niet vervelen!

Mijn mening

Uit de schaduw is veel meer dan enkel een thriller. De verhaallijn beantwoordt aan alle criteria van een thriller maar de onderlagen zijn zo enorm veel dieper. Een boek waar je tijdens het lezen stiller en stiller van wordt.

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier

Wil je nog meer lezen van Karen Rose?

Een gedachte over “Uit de schaduw

Voeg uw reactie toe

  1. Pingback: Genoeg gezegd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: