5 tips tegen een leesdip

Ken jij het gevoel van even in een leesdip te zitten? Even minder tijd vrij kunnen maken om in een andere wereld te verdwijnen?Een bladzijde lezen en niet meer weten wat je gelezen hebt? Of misschien teveel aan je hoofd hebben zodat er bij elke regel wel een andere gedachte door je hoofd vliegt en je niet in een leesmood komt. Ik denk dat we dat allemaal wel eens ervaren hebben. Jij niet? Wat heb jij veel geluk!

Maar hoe geraak je deze dip weer door? Wat kan je doen om weer plezier te krijgen in het lezen van een boek? Hierna 5 tips die je kunnen helpen.

Tip 1: forceer het niet

Ga jezelf niets verplichten. Lezen zou leuk moeten zijn. Dus lukt het even niet? Dan is dat zo. Misschien vind je het ook leuk om eens een woonmagazine door te bladeren en kom je dat ene leuke artikel tegen dat je altijd over het hoofd hebt gezien of is het dat tijdschrift over tuinieren, de ouders van nu of de Linda. Blader het eens door en kijk er in. Ook artikelen lezen is lezen ūüėČ

Tip 2: lees kleine stukjes

Lees je telkens meer artikelen maar kun je nog niet in een boek duiken om verschillende redenen? Lees dan elke dag een pagina, enkele bladzijdes of misschien een hoofdstuk en leg daarna het boek weg. Lees niet door maar baken je stuk af. Maak je stukken ook zeker niet te groot maar overzichtelijk. Wanneer je start, begin je met de wetenschap dat dit gaat lukken. Geweldig je bent weer aan het lezen! Het verhaal is door de auteur ook niet in 1 dag opgeschreven.

Tip 3: plan

Drukke agenda’s, vermoeiende dagen, huishouden, kinderen, werk, tuin noem ze allemaal maar op. De wereld draait zo snel dat we hem bijna niet meer bij kunnen houden. Sta eens stil bij je planning van elke dag. Welk momentje kun je voor jezelf nemen om een minipauze in te lassen om te lezen?

Misschien tijdens het wachten op je kind tijdens het sporten? 10 minuten voor je gaat slapen? Even stilte en tot rust komen. Of jawel hoor het moment van de dag……. Iedereen moet wel eens naar het toilet. Blijf even een paar minuutjes langer daar en lees een paar bladzijden. Ik ken gezinnen waar er een stapeltje boeken klaarligt.

Plan voor jezelf elke dag of een paar keer per week korte momenten in om een boek vast te nemen. Het lukt je wel.

Tip 4: lees eens kinder- of jeugdboeken

Soms zijn door elkaar lopende verhaallijnen met veel uitdieping van personages en historische kaders teveel van het goede. Je kan het niet meer uit elkaar houden en bent snel de draad kwijt. Weet dat er enorm veel leuke en spannende kinder-en jeugdboeken geschreven zijn, 1 spannende of leuke verhaallijn met interessante thema’s. Young adult is ook een genre dat hiervoor in aanmerking komt. Want ben eerlijk het lukt de auteurs om jongeren in hun verhaal te trekken. Dat lukt je niet zomaar.

Tip 5 begin met een dun boek

Niet elk boek dat je leest, moet een dikke pil zijn. Dat dunne boekje dat je gekregen hebt bij de aankoop van die thriller die je in de spannende week gekocht hebt, ligt nog in je boekenkast op je te wachten. Het boekenweekgeschenk ligt ernaast en dat feelgoodboek dat je maar niet opgepakt hebt vormt een mooi rijtje. Allemaal boeken die je nog wel eens tussendoor zou lezen als je niet veel tijd had. Of gewoon eens lekker met verstand op 0 wilde lezen. Nu is het moment om deze lekker op je schoot te nemen met een kop thee/ koffie of iets fris (water kan natuurlijk ook). Wil je er nog iets lekkers bij? Maak een nestje in je favoriete stoel/ bank of bed en geniet van het even niets doen en lezen. Zet je kinderen toch even voor hun favoriete serie en ontspan je. Even tijd voor jezelf. Geniet ervan!

5 tips die jij en ik af en toe nodig hebben. Pas je boeken aan, aan je leven. Beleef doldwaze, spannende en ongeloofwaardige avonturen wanneer het kan. Kom tot rust en zwijmel weg bij een liefdesverhaal wanneer het nodig is. Maar vooral geniet van elk boek dat je leest.

Liefs An

Heb je graag nog leestips? Klik hieronder

Schrijvers waar ik minimaal 5 boeken van heb gelezen

5 vrolijke boeken

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: