Bitcoin & Crypto

Bitcoin & Crypto van Gwen Busseniers

Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts

Aantal pagina’s: 302

ISBN: 9789463937306

Achterflap

Voor heel veel mensen is de cryptowereld een groot mysterie waarvan maar weinigen de finesses kennen. Zo schuilt er achter de meer dan 18 000 cryptocurrency’s een boeiend en uitgebreid universum- web 3.0 of de blockchain – met eigen wetten, gewoontes en verhalen. Hat gaat om een disruptieve technologie die een heuse impact heeft op onze maatschappij, gezien het de nood aan centraal validerende partijen, zoals banken, notarissen, bepaalde overheidsdiensten, helemaal kan uitsluiten. Bitcoin & crypto duikt op een laagdrempelige manier in deze fascinerende cryptowereld. Het is een mooie aanvulling op je algemene kennis of een eerste stap naar je toekomstige carrière of ( eerste) belegging.

Mijn mening

Al enige tijd is het gespreksonderwerp cryptocurrency niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Een stap volgende naar “the internet of things” en de manier om in de toekomst wereldwijd te kunnen betalen. Daarbij is het heden ten dagen ook nog een leuke belegging ( of althans dat was het tot eind 2021) Nooit mag je de regel van beleggen vergeten dewelke zegt : Wat omhoog gaat kan ook dalen! Wat kun je het beste doen als je er zoveel over hoort? Inderdaad : lectuur bij elkaar gaan zoeken om je kennis te vergroten. Wat is dit nu eigenlijk? Wat is de blockchain? Hoe werkt dit? Wat zijn cryptocurrency en hoe kun je in dit groots aanbod nog de bomen door het bos zien.. Daarom ben ik dit boek gaan lezen. Wanneer je dit doet kijk je helemaal anders tegen dit fenomeen aan.

Bitcoin & Crypto is geschreven door Gwen Busseniers, oprichtster van de CryptoSchool en ze geeft ook les over Crypto en blockchain. Haar doel is dan ook iedereen op een verantwoorde manier over crypto te leren. Ze wil een gids voor je zijn in deze onbekende wereld.

Bitcoin & Crypto is voor dit doel onderverdeeld in 13 grote hoofdstukken en enkele kleinere delen. Want hoe kan je weten hoe je op dit moment met crypto om moet gaan als je de geschiedenis hiervan niet kent. Waarom is de blockchain ontstaan en hoe werken we hierop verder. Wat is Proof of Work en wat is proof of stake? Belangrijke termen waar je geregeld over hoort maar die je niet direct kan uitleggen. Al deze termen worden op een zeer eenvoudige manier uitgelegd.

In het boek blijft het niet bij de technische uitleg. Ook de vraag of je hoe je in deze munten kunt investeren wordt behandeld. Waar moet je op letten? Wat zijn de verdienmodellen die je kan gebruiken? Ben je altijd veilig bezig of moet je nog extra veiligheden in bouwen als je start? Voor welke soorten oplichterij moet je opletten? En hoe zit het met de fiscaliteit?

Het fijne is dat er QR-codes in het boek te vinden zijn dewelke je doorlinken naar Youtube. Zo wordt het een totale lees- en kijkervaring. Voor mij bracht dit een kennis met zich mee waarnaar ik op zoek was. Diepgaander dan de overige informatie die ik online vond. Het beste leer je natuurlijk van iemand die zich er al lange tijd in verdiept. Ik vond deze linken niet op mijn zoektocht.

Tijdens het lezen krijg je zeker veel informatie binnen maar het blijft overzichtelijk voor je. Voor mij geen boek om op 1 middag helemaal door te nemen maar hoofdstuk per hoofdstuk ( met bijkomende linken) is zeer leerrijk. Wist je zo dat er zelfs geheime boodschappen in sommige blockchain verwerkt zitten?

Conclusie

Als je interesse in Bitcoin & crypto gewekt is en je wil er meer van weten is dit boek een absolute aanrader. Zeker als je weet dat in de financiële wereld kennis je grootste vriend is.

Heb je interesse om meer te lezen over investeren? klik dan hieronder:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: