Voortbestaan

Voortbestaan van Sophia Drenth

Uitgeverij: Staaldruk

Aantal pagina’s: 382

Achterflap

De Bloedwet heeft gefaald. De Ath’vacci dreigen als soort ten onder te gaan. Niet alleen omdat zij ten prooi valleen aan de door bloedkoorts bevangen stervelingen. Het levenseinde van hun moeder nadert met rasse schreden. Een handjevol onsterfelijken slaat de handen ineen in een laatste poging het tij te keren.

Ravàn hongert ernaar om het bloedpulver tot de laatste korrel de wereld uit te helpen. Een plan dat tot mislukken lijkt gedoemd, nu zijn aartsrivaal Gunther Eisenwoud hem in een machteloze speelbal heeft veranderd.

Maïa van Minnenwold keert samen met haar vader terug naar Stede om de stadsraad op de hoogte te stellen over een remedie tegen bloedkorts. Zijn de raadsleden bereid om naar iemand te luisteren die tot voor kort aan dezelfde kwaal leed?

Strom heeft Meg’aa, de stervende moeder van alle Ath’vacci, de belofte gedaan om haar naar het door hem verwekte kind te brengen. Zij ziet dit als de laatste kans op het voortbestaan van haar soort. Maar hoe zal Storm reageren op het offer dat van hem wordt gevraagd?

Mijn mening

Voortbestaan is het laatste deel van de bloedwetten serie van Sophia Drenth. Een serie die ik me niet meer weg kan denken in mijn boekenkast. Ze staan zo mooi als hardcovers naast elkaar. ( Ja ik heb ze allemaal in hardcovereditie) Deze blog schrijven is afscheid nemen van personages die ik met veel plezier heb leren kennen. Toch wil ik dit graag met jullie delen.

De titel zegt het al: Voortbestaan. Alle wat er gebeurd leidt naar dat doel, het voortbestaan van de Ath’vacci. Een kantelmoment brengt altijd veel spanning, onrust met zich mee. Zeker als dit moment ook nog samenvalt met de bloedkoorts die nog steeds heerst in Stede. Ook Stede als stad moet vechten voor zijn voortbestaan.

Weet je wat het lastigste is bij het schrijven van een recensie over een finale deel? Je mag en wil niets verklappen over de vorige delen om geen spoilers weg te geven aan de lezers die nog niets hebben gelezen. Dit maakt de uitdaging natuurlijk alleen maar groter om toch over te brengen wat ik van dit deel en de hele serie vind.

De 3 verschillende verhaallijn van Verval lopen verder in Voortbestaan.

Ravàn laat moed en kracht zien. Hij laat je erbij stilstaan dat hoe uitzichtloos de situatie ook is er altijd een kleine kans is dat er iets gebeurd waardoor je deze kans kan aangrijpen en waardoor alles ten goede veranderd. Verlies nooit je moed, ook al lijkt alles al heel lang verloren. Hij grijpt de kans die hem aangeboden wordt. Het gevolg is niet te overzien. Karakter is wat je nodig hebt om hoe zwak je ook bent opeens door te zetten.

Maïa is een zeer sterke vrouw. In Voortbestaan groeit ze verder uit naar een krachtige persoon. Een persoon die een doel voor ogen heeft. Hoewel bijna alles van haar afgenomen is, zet ze dapper de strijd verder. Kan zij het keerpunt zijn voor Stede en de bloedkoorts?

Iedereen heeft zijn rol te spelen, zo ook Storm. Een rol die hij van het begin af aan niet zelf gekozen heeft. Toch heeft hij steeds een unieke manier gevonden om dit te doen. Hij kiest zijn pad en kiest zelf de offers die hij daarvoor moed brengen.

Sophia Drenth werkt naar een finale toe in voortbestaan, is dit echt het einde *snif snif*? Een finale is het zeker. Je duikt direct weer in het verhaal. Als je nog niets van haar gelezen hebt, is dit nu het moment om een boek van haar op te pakken. Haar schrijfstijl is om van te genieten. De personages worden hoe langer hoe verder uitgediept. Je kruipt echt in hun huid. Het centrale thema blijft moed, doorzetten en liefde. Door dit op een niet standaard manier te verwerken in Bloedwetten maakt deze serie zo leuk.

Conclusie

Bloedwetten is een serie om van te smullen. Spijtig dat aan alle mooie liedjes een einde komt. Voortbestaan is de kers op de taart!

Mocht je Sophia ergens op een beurs tegenkomen…. Stop dan even bij haar kraam en laat je verleiden om Bloedwetten mee te nemen. Je zal je het niet beklagen. Mocht je na dit gelezen te hebben nu al niet kunnen wachten en snel een boek van haar hand in huis willen hebben. Klik dan hier en maak gratis kennis met Zwart hart, de eerste bronvertelling uit de Bloedwetten.

Andere boeken van Sophia Drenth uit de Bloedwetten wereld zijn:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: