Deze maand deel ik graag nog eens de boeken die mijn huis zijn binnengeslopen in de maand september. Het lijkt wel alsof enkel de boeken met een blauwe kaft de deur konden passeren. Toevallig maar wel mooi voor op de foto 😉 Het was een verwenmaand omdat er weer 5 boeken bij zijn gekomen. Gelukkig heb ik vanaf midden augustus het lezen en bloggen weer wat op kunnen pakken. Dus boeken zijn weer zeer welkom!
Ik deel met jullie deze keer niet enkel een foto van het boek maar ook de achterflap. Misschien zit er een boek bij waar je direct van zegt: Die lijkt me zeer interessant!
Wij zijn de wereld van Jostein Gaarder

Wij zijn de wereld is een actueel, wijs en inspirerend boek van Jostein Gaarder, die eerder de wereldwijde bestseller De wereld van Sofie schreef.
Dit boek is een persoonlijke brief van Jostein Gaarder aan zijn kleinkinderen, waarin hij zijn levensfilosofie uiteenzet en urgente vragen stelt over ons bestaan. Wat vind jij belangrijk in het leven? Hoe ga je om met de natuur? En de belangrijkste vraag van deze tijd: hoe zorgen we voor onszelf, elkaar én de planeet waarop we leven
Aan de hand van ervaringen uit zijn leven probeert Jostein Gaarder de wereld te begrijpen. In dit inspirerende boek laat hij zien dat de juiste vragen stellen van levensbelang is voor onze toekomst.
Verknipt van Sandra J. Paul

Zoey raakt zwaargewond bij een roofoverval die compleet uit de hand loopt. Als gevolg van het drama vervreemdt haar man Philip van haar, en lijdt ze zelf aan een zware depressie.
Avond na avond dwaalt ze rond in Central Park, tot ze op een dag Vivian tegenkomt. Zij geeft haar moed, kracht en zelfvertrouwen. Tot Philip aankondigt dat hij haar gaat verlaten, en het sprankeltje hoop dat ze nog over heeft om haar huwelijk te redden, vervliegt.
Zoey wordt aan de deur gezet en moet zich noodgedwongen beredderen. Terwijl ze de scherven van haar leven tracht op te rapen, geraakt ze alsmaar dieper verwikkeld in de duisternis die al zolang om haar heen sluimert.
Moed, over gedurfd leiderschap van Andor de Rooy

Leiderschap vergt moed. Moed om de harde realiteit onder ogen te zien, ergens voor te staan, de confrontatie aan te gaan en lastige keuzes te maken. Om op kritieke momenten te doen wat nodig is, ook als dat gepaard gaat met angst of pijn. Moedige leiders maken het verschil in organisaties. Ze zijn gedreven en gaan met gezond verstand risico’s aan, maar durven zich ook kwetsbaar op te stellen als dat nodig is. Dit boek gaat over de vraag die elke leider zichzelf zou moeten stellen: hoe moedig ben ik, als het er écht op aankomt? Andor de Rooy laat zien dat gedurfd leiderschap binnen handbereik ligt. Hij daagt je uit om kritisch naar je eigen moedfactor te kijken. Onder ogen zien dat je soms domweg laf handelt – en hiervan leren – hoort daarbij. Moed is een boek voor sterke leiders die niet de makkelijkste, maar wel de beste weg durven te kiezen!
In de ban van hobbits & elfen van Johan Vanhecke

In 1999 werd The Lord of the Rings (In de ban van de ring) in heel wat landen verkozen als belangrijkste boek van de 20ste eeuw. Sindsdien is Midden-aarde met zijn merkwaardige en toch zo herkenbare bewoners ook niet meer weg te branden van het film- en TV-scherm. De films brachten nieuwe lezers naar de magische wereld van J.R.R. Tolkien. Zestig jaar lang schreef deze creatieve professor uit Oxford verhalen over gevaarlijke queestes, interne twisten en moedige allianties, alles geplaatst binnen een minutieus uitgewerkte mythologie.
Hoe komt zo’n professor er toe zijn leven te wijden aan fictieve wezens als elfen en dwergen? Waar haalde hij zijn inspiratie vandaan? Waarom wist hij zoveel andere kunstenaars te inspireren en een marginaal literair genre als fantasy zo’n boost te geven? Hoe ontstonden er plots Tolkienverenigingen? En in hoeverre is Tolkiens werk een aanklacht tegen de manier waarop omgegaan wordt met natuur en milieu.
Gek op Stress maar niet altijd van Suzan Kuijsten & Carolien Hamming

Carolien en Suzan zijn, net als iedereen, gek op stress! Toch praten we er vaak negatief over. Onterecht, want stress is geweldig… Zolang je er geen misbruik van maakt. In Gek op Stress word je op verfrissende wijze en met veel humor stresswijs gemaakt. Je ontdekt wat stress is en hoe het je dagelijks van energie voorziet. Maar ook waarom het zo moeilijk is om in te grijpen als je er last van hebt en hoe je stap voor stap uit je burn-out komt. Je vindt in dit boek niet alleen verrassende inzichten maar ook een heleboel praktische tips en oplossingen. Maar het meest waardevolle is misschien wel dat je een andere kijk op stress krijgt. Schrik dus niet als je er tijdens het lezen ineens groot fan van wordt.
Zit er al eentje bij waar je nieuwsgierig naar bent geworden? Misschien wel meerdere… Welk boek is jouw huis binnengeslopen in de afgelopen maand? Misschien is het wel een hele stapel. Laat hieronder een berichtje achter.
Veel leesplezier!
Geef een reactie