Wij zijn de wereld

Wij zijn de wereld van Jostein Gaarder

Uitgeverij: de Fontein

Aantal pagina’s: 206

ISBN: 9789026161612

Achterflap

Wij zijn de wereld is een actueel, wijs en inspirerend boek van Jostein Gaarder, die eerder de wereldwijde bestseller De wereld van Sofie schreef.

Dit boek is een persoonlijke brief van Jostein Gaarder aan zijn kleinkinderen, waarin hij zijn levensfilosofie uiteenzet en urgente vragen stelt over ons bestaan. Wat vind jij belangrijk in het leven? Hoe ga je om met de natuur? En de belangrijkste vraag van deze tijd: hoe zorgen we voor onszelf, elkaar én de planeet waarop we leven

Aan de hand van ervaringen uit zijn leven probeert Jostein Gaarder de wereld te begrijpen. In dit inspirerende boek laat hij zien dat de juiste vragen stellen van levensbelang is voor onze toekomst.

Waarom wij zijn de wereld lezen?

Hoe komt dit boek in deze blog terecht? Langzaam maar zeker neem ik ook andere genres mee in boekenvirus. Dit omdat ik naast fantasy ook interesse heb in een hoop andere onderwerpen. In dit kader kwam Wij zijn de wereld op mijn pad. In mijn familie hebben al meerdere personen de wereld van Sofie gelezen. Toen ik dan ook vertelde dat er een nieuw boek van hem ging verschijnen waren er meerderen enthousiast. Zus en zoon vroegen dan ook direct om op de leeslijst te mogen komen. Wat is er een beter argument om nu dit boek te lezen? Over filosofie kan op verschillende manieren gedacht worden. Maar het laat je vooral stilstaan bij je eigen gedachtegangen en inzichten. Ik vertel je graag hoe ik het ervaren heb.

Wij zijn de wereld is een open brief die Gaarder schrijft aan zijn kleinkinderen, de oudste bijna 18 en de jongste enkele weken oud. Niet elk kleinkind kan daarom de brief nu al lezen en dat is ook niet de bedoeling. Hij zou het heel fijn vinden als ze het doorheen deze eeuw eens vastnemen en lezen. Zijn vragen zijn vooral gericht op het einde van de eeuw. Neem je brief van je grootvader terug vast. Lees hem en beantwoord de vragen voor jezelf hoe de wereld er aan het einde van deze eeuw eruit ziet.

Het boek in van een klein formaat waardoor het ideaal is om mee te nemen. Door de 18 korte hoofdstukken zou je het perfect kunnen lezen tijdens een trein of een busrit. Door de brief aan zijn kleinkinderen te adresseren krijgt het een zeer toegankelijk karakter. Delen van Gaarder zijn levensverhaal wisselen af met aangename geschiedenislessen vanuit zijn beleving vertelt, ook het heelal al groter geheel wordt niet vergeten.

Wij zijn de wereld laat je nadenken over onze rol in het hier en nu maar ook in het verleden, het heden en de toekomst. We zijn hier maar een kosmische seconden in de volledige tijdsverloop van de geschiedenis. Met welke visie vullen we deze voor ons kostbare secondes is.

Conclusie

Wij zijn de wereld is een klein boekje met groot gedachtengoed, verhalen die je laten denken en filosoferen. Prachtig om de wereld door zijn ogen te mogen bekijken.

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: