Mijn hart van ijs

Mijn hart van ijs van Jen Minkman

Uitgeverij: Hamley Books

Aantal pagina’s: 389

ISBN: 9789463967457

Achterflap

Een eeuwenoude vloek teistert al sinds de middeleeuwen de Oostenrijkse vallei waar Magda woont. Tijdens de carnavalsweek verdwijnen er kinderen, die volgens de legende door de berggeest worden ontvoerd en nooit meer terugkeren. Als Magda’s broertje verdwijnt, gaat ze op zoek naar een manier om hem te redden. Jaren geleden is de tweelingbroer van haar vader ook op mysterieuze wijze verdwenen en Magda weigert zich erbij neer te leggen dat de vloek voor de tweede keer haar familie treft.

Om Tobias te redden, moet ze echter sluimerende krachten aanspreken die ze sinds haar vroege jeugd heeft weggestopt. Het hele dorp gelooft dat er een heks is… en Magda vreest dat de dorpelingen gelijk hebben. Kan ze haar talenten aanwenden om Tobias te redden? En waarom krijgt ze steeds vaker nachtmerries over een heks die in 1586 in de vallei op de brandstapel is beland?

Mijn mening

Mijn hart van ijs is het tiende boek dat van Jen Minkman uitkomt in het Nederlandse taalgebied.

Het verhaar begint in Montafondal, een dorpje in Oostenrijk, dat elk jaar tijdens de carnavalsweek van de buitenwereld wordt afgesloten. Niet omdat er niemand uit zou kunnen maar juist om alles in het dorp plat te leggen. Geen toeristen zijn er dan welkom, dit vooral voor hun eigen veiligheid. De wegversperringen staan al klaar, geen kind van de plaatselijke bewoners mag in die week de deur uit. Want jonge kinderen verdwijnen mysterieus en worden daarna nooit meer gevonden. Het verhaal van Graaf Hugo is dan ook bij iedereen bekend alsook de eeuwenoude vloek…

Magda is een 17 en is opgelucht, dit jaar is het laatste jaar dat ze bang moeten zijn voor haar broertje. Hij is nu 10 en de verdwenen kinderen waren allemaal 10 jaar of jonger. Nog 1 jaar en dan kan iedereen rustig slapen. Maar het lot beslist anders.

Het verhaal wordt vanuit de derde persoon geschreven waardoor er vlugge sprongen genomen kunnen worden tussen de verschillende personages. Het vloeit mooi in elkaar over zodat je vanaf het begin op een leuke manier kennismaakt met iedereen. Een tipje van de sluier wordt opgelicht rond het mysterie van Graaf Hugo. Dan verschijnt er opeens een hoofdstuk in het cursief vanuit een onbekend personage… Het maakt je nog nieuwsgieriger… Hierdoor wordt je nog meer in het verhaal getrokken. Er beginnen zich de eerste vragen in je hoofd te vormen en je wil het liefste zo snel mogelijk doorlezen.

Minkman weet de personages altijd met de juiste dosis van achtergrond, geschiedenis en inzicht in denken weer te geven. Gaandeweg leer je iedereen beter kennen en wordt je dieper in het verhaal gezogen. Ze weet de echte gebruiken van de streek op een wonderlijke wijze te verweven naar dit verhaal. Daarbij schrijft ze het op een manier dat je de kou bijna zelf voelt.

Juist de combinatie van de het mystieke, de spanning, de humor en de romantiek zorgen ervoor dat je wil blijven lezen.

Nou ja, van Niklas vind ik het helemaal niet zo verrassend dat hij ons te hulp schiet. Hij heeft immers ook al eens een blik tonijn voor me opgeraapt

De thema’s vriendschap, er zijn voor elkaar ook al ben je niet bij elkaar, hulp van onverwachte hoek en onvoorwaardelijke liefde worden uitgediept.

Conclusie

Minkman heeft haarzelf weer overtroffen. Een geweldig verhaal in een enorm mooie hardcover. Hoewel de kou van het verhaal en de cover afspat laat het je hart zich vullen met warmte tijdens het lezen.

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: