Heen

Heen van Mel Hartman

Uitgeverij: Hamley Books

Aantal Pagina’s: 361

ISBN: 9789464510850

Achterflap

De zestienjarige George Borg leidt een eenvoudig leven, tot dat compleet overboord gegooid wordt. De wereld is niet zoals iedereen denkt. Niet alle mensen zijn menselijk, en zij is allesbehalve doorsnee. Ze voelt immers Tunnels aan, een doorgang tussen werelden.

Omwille van haar talent wordt ze naar De Ark gebracht, een bijzonder opleiding- en opvangcentrum voor wezens. Daar gaat een fascinerende wereld voor haar open, maar ontdekt ze ook steeds meer gevaren. En is iedereen wel zo blij met haar gave? 

Mijn mening

Heen is het eerste deel van de nieuwe serie van Mel Hartman, spannend Young adult Urban Fantasy, een hele mond vol. Een Scifi, fantasy laagje over de huidige wereld is een makkelijke beschrijving hiervan.

Laat ik eerst al beginnen zeggen dat de cover en het binnenwerk weer een plaatje zijn. Het boek is onderverdeelt in 51 korte hoofdstukken. Je bent vanaf het begin direct bij de les en “just one more chapter” is hier absoluut van toepassing. Indien het mogelijk was geweest had ik na elk hoofdstuk nog 1 hoofdstuk willen lezen. Omdat ze zo kort zijn, vlieg je erdoorheen en ben je nadat je jezelf 1 hoofdstuk beloofd had al 3 hoofdstukken verder. Dit zegt ook wel iets over de vlotheid waarmee je het boek leest. Goed toegankelijk en moeilijk weg te leggen.

Er is 1 verhaallijn en dat is de ik figuur George, een weesmeisje in een weeshuis. Op een dag verschijnen er uit het niets een nog in leven zijnde oom en tante van haar. Nooit heeft ze van hun bestaan geweten. Zij adopteren haar en ze gaat een nieuw leven tegemoet. Enkel ziet dat leven er niet iets anders uit dan gedacht. Tijdens het lezen kruip je in de huid van George , met alle spanning, bedenkingen, onrust en stap je met haar mee in de rollercoaster waarin ze terecht komt.

Deze rollercoaster bestaat uit een nieuwe wereld door Hartman op een leuke spannende wijze neergezet. De tunnels hebben een centraal thema in de doorgang tussen werelden die wij hier niet kennen. Wezens en dieren komen zo op onze aarde terecht. In deel 1 leren we deze verschillende werelden en bewoners kennen. De eigenheden krijgen direct vorm en de meeste zijn ontzettend leuk om te leren kennen. Natuurlijk is er ook een bad guy die we liever zien komen dan gaan. Zoals gezegd loopt de spanningsboog op een leuke wijze op en zit de vaart steeds in het verhaal.

Verscheidenheid en acceptatie van iedereen owv zijn capaciteiten is een mooi thema doorheen het boek.

Nee, joh, je bent hier op een plek waar je altijd geaccepteerd zal worden, hoe vreemd je ook bent. De mensen hier zullen je nooit veroordelen.

Hoe fijn zou de wereld zijn als dit overal het geval zou zijn !

Daarbij is het einde een onverwachte cliffhanger maar daar verklap ik verder niet over.

Conclusie

Heen leest als een trein en ik kon het telkens moeilijk wegleggen. Het neemt je mee in een geweldige wereld met enorm veel verscheidenheid. Een cliffhanger is dan ook een afsluiter die maakt dat je het liefst nu verder leest in deel 2.

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

Ander boek van Mel Hartman:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: