Verknipt

Verknipt van Sandra J. Paul

Uitgeverij: Hamley Books

Aantal pagina’s: 387

ISBN: 9789464510607

Achterflap

Zoey verliest haar ongeboren kind tijdens een roofoverval die compleet uit de hand loopt. Als gevolg van het drama vervreemdt haar man Philip van haar, en ze lijdt zelf aan een zware depressie.

Avond na avond dwaalt ze rond in Central Park, tot ze op een dag Vivian tegenkomt. Zij geeft haar moed, kracht en zelfvertrouwen. Tot Philip aankondigt dat hij haar gaat verlaten, en het sprankeltje hoop dat ze nog over heeft om haar huwelijk te redden, vervliegt.

Zoey wordt aan de deur gezet en moet zich noodgedwongen beredderen. Terwijl ze de scherven van haar leven tracht op te rapen, geraakt ze alsmaar dieper verwikkeld in de duisternis die al zolang om haar heen sluimert.

Mijn mening

Op de cover staat al te lezen dat het over een psychologische thriller gaat en dat is het zeker!

Vanaf het begin kruip je in de huid van Zoey en al het onrecht dat haar te beurt valt. Een kind verliezen is niet niets, wanneer dit dan ook nog het gevolg is van een roofoverval en ze zelf dagen lang op de IC ligt, leef je direct met haar mee. Niet alleen dat onrecht wordt haar aangedaan. Ook de houding van Philip ( haar man) is om medelijden mee te krijgen. Gelukkig komt Zoey op dat moment Vivian tegen in het park en zij trekt haar overal doorheen. Helpt haar waar nodig.

Zoey als hoofdpersonage weet je direct vast te grijpen. Je kruipt als lezer steeds dieper onder haar huid. De gevoelens die ze heeft beleef je mee. Toch lijk je soms ergens net iets te missen. Langzaam lijkt er iets niet te kloppen en je kunt er als lezer je vinger niet op leggen. Toch komt dit gevoel langzaam steeds meer naar de voorgrond. Tot je jezelf de vraag gaat stellen of het een interpretatie is van Zoey… De spanning loopt daarbij zeker op. De beklemming is steeds heftiger.

Paul weet je in het verhaal te trekken, je onzeker te maken en je op het verkeerde been te zetten. Bij een herlezing weet ik zeker dat je een aantal dingen opvallen die je eerst zo niet geïnterpreteerd hebt. De spanningsbogen zijn enorm goed opgebouwd. Je bent aan het volgende hoofdstuk voor je er erg in hebt. De ontknoping is schrijnend, onverwacht en laat je even stil staan nadat je het boek weglegt.

Er kon geen betere titel voor dit boek verzonnen worden dan verknipt. Dit boek is niet enkel een psychologische thriller maar stipt ook thema’s aan die te vaak niet aan bod komen : verlies , rouw en psychologische problemen. Meer aandacht voor psychologisch welzijn is noodzakelijk!

Conclusie

Met Verknipt heb je een geweldige thriller in handen. Krijg je de kans? maak er tijd voor vrij en start met lezen. Je zal het je niet beklagen!

Andere boeken van Sandra J Paul.

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier. 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: