Storm in een glas takkenthee

Storm in een glas takkenthee van Jacodine van de Velde

Uitgeverij: Dutch Venture Publishing

Aantal pagina’s: 253

ISBN: 9789493265349

Achterflap

Na een turbulente scheiding heeft Sara bij Camiel opnieuw de liefde gevonden. Met volle teugen geniet ze van hun nieuw samengestelde gezin. Daarnaast werkt ze met plezier in de Bagels & Beans-vestiging van haar vriendin Marit en heeft ze een modus gevonden in de omgang met haar ex Stef.

Helaas komt daar verandering in wanneer Stef hoort dat Sara ten huwelijk is gevraagd door Camiel. Hij haalt van alles uit de kast om haar zover te krijgen bij hem terug te komen. Wanneer in haar familie ook nog het noodlot toeslaat, is een bruiloft wel het laatste waar haar hoofd naar staat.

In dit vervolg op Zwarte koffie, macchiato en takkenthee lees je hoe het verder gaat met Sara en haar dochtertjes Jenna en Liv. Weet Sara het hoofd boven water te houden? En is de liefde tussen haar en Camiel sterk genoeg om te overleven in de storm in hun glas takkenthee?

Is Storm in een glas takkenthee een aanrader?

In storm in een glas takkenthee gaat het verhaal verder van Sara en Camiel. Zij wonen ondertussen samen in hun nieuw samengesteld gezin. de 2dochters van Sara en de dochter van Camiel. Een warm gezin is hieruit ontstaan. Camiel heeft Sara ten huwelijk gevraagd en ze heeft volmondig ja gezegd. Hier begint het vervolg op macchiato, zwarte koffie en takkenthee. Zo soepel als het recente verleden verlopen lijkt te zijn zo woelig worden de tijden nu. Het komt Stef Sara’s ex ter oren dat Camiel en Sara gaan trouwen en hij kijkt daar toch anders tegengaan. Hij ziet liever dat Sara en hij terug een gezin gaan vormen met hun kinderen. Zijn hoeveeleide nieuwe vriendinnetjes van de afgelopen tijd hebben nooit iets voorgesteld. Stef wil dan ook Sara voor zich terugwinnnen maar hoe ervaart sara dat.

Van de Velde pikt de draad na macchiato zwarte koffie en takkenthee weer feilloos op. Een verhaallijn uit het leven gegrepen. Indien je rondom je kijkt zie je veel nieuwe gezinnen ontstaan. De problemen die het met zich meebrengt en de organisatie zijn niet van de poes als alles vlot verloopt. Indien dan nog een van de ex partners roet in het eten gooit zijn de poppen aan het dansen. Je ervaar niet enkel via Sara maar ook vanuit het oogpunt van Camiel wat dit met iemand doet. Een onzekerheid komt om de hoek kijken. Camiel weet en accepteert dat Sara altijd als eerste in het belang van haar kinderen kiest. Obstakels zijn er om samen te overwinnen hoewel het op sommige momenten echt wel een hele hoop wordt.

Het verhaal verspringt van pov van Sara naar Camiel. Zo kruip je tellend in ieders hoofd en dan ontdek je waar ze mee worstelen. Soms heb je hulp nodig om op de juiste weg gezet te worden. Kleine dingen kunnen dan je ogen openen om je in te leven in de andere partner. Toch verloopt alles anders dan gehoopt! Zoals het in het dagelijkse leven ook gebeurd.

Het lijkt ontspannen te beginnen waarna de eerste spanning voelbaar wordt als Stef de kinderen terugbrengt. Van de Velde weet zo direct een spanningsboog op te bouwen. Deze trekt je steeds verder mee in het verhaal. Daarbij ontdek je een fijne schrijfstijl met oog voor verschillende invalshoeken en details.

Conclusie

Storm in een glas takkenthee is een geweldig gevolg van zwarte koffie, macchiato en takkenthee. Het verhaal is uit het leven gegrepen en op in een schrijfstijl geschreven zodat het leest als een trein. Neem een kopje koffie of een kopje takkenthee en geniet van dit boek.

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier. 

Andere boeken geschreven door Jacodine Van de Velde

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: