Monsters en mislukte superhelden

Monsters en mislukte superhelden van Bart de Wolf

Uitgeverij: Hamley Books

Aantal Pagina’s: 198

ISBN: 9789464510461

Achterflap

Op het strand van Westerkerke spoelen lichamen aan. Het gerucht gaat dat de slachtoffers schipbreuk leden, veroorzaakt door de Brimskölle, een mythisch zeemonster uit oude zeemansverhalen. Of is er toch iets anders aan de hand?

Floris droomt er al zijn hele leven van om superheld te worden. Nu hij dertien geworden is, wordt hij ongeduldig: het is nu of nooit. Zelfs Haroen, zijn beste vriend, kan het hem niet uit zijn hoofd praten. Wanneer een bende pestkoppen de twee jongens belaagt, ziet Floris zijn kans om aan Haroen te bewijzen wat hij waard is. Maar dat plan gaat gruwelijk mis.

Mijn mening

Om te beginnen wil ik even duidelijk stellen dat dit echt wel een griezelboek is, niet enkel griezel maar ook gruwel voor kinderen. Dit moest me even als eerste van mijn hart. Monsters en mislukte superhelden in het eerste deel van de nieuwe griezelreeks van Bart de Wolf. En hierin is hij zeker geslaagd.

Floris is 13 en bekijkt zich elke dag in de spiegel om te kijken of er nu al iets aan hem veranderd is want hij weet het zeker: Hij wordt een superheld. Spijtig genoeg ziet hij er geen enkel teken van na het opstaan. Haroen is zijn beste en enige vriend. Je maakt kennis met van de ene kant een onzekere jongen en van de andere kant een met de volle overtuiging van zijn toekomstige superkrachten. Dan zal Floris laten zien dat al die pesters ongelijk hadden.

De Wolf laat het verhaal bewust beginnen met aanspoelende lijken, zo weet je vanaf het begin dit geen standaard verhaal is. Hij weet spanning te brengen in de verhaallijnen, regelmatig vraag je je echt af hoe dingen zo kunnen gebeuren. Later tijdens het lezen vallen de puzzelstukjes op zijn plaats. Mooi gedaan!

De zelfverzekerde maar slappe Floris ontwikkelt zich zoals niemand verwacht. Niemand geloofd hem en misschien is het ook beter om alles niet te geloven.

De andere personages worden treffend weer gegeven en van de ene kant heb je er van het eerste moment een afkeer van en van de andere kant wekken ze ook een vorm van sympathie op. Alles is niet wat het lijkt…..

Conclusie

Monsters en mislukte superhelden is een geen alledaags griezel jeugdboek. Het is spannend, je gruwelt en wordt op het verkeerde been gezet! Een boek met de ondertitel: pas op voor de doetjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: