Reading Challenge

Vanaf vorig jaar doe ik mee aan de Hebban Reading Challenge. Een leuke plaats om bij te houden welke boeken ik gelezen heb en een overzicht te hebben hoever ik zit over het gehele jaar. Vorig jaar ben ik terug begonnen met meer te lezen. Door een burn-out was het lezen voor een tijdje niet mogelijk. Owv deze concentratieproblemen ben ik dan terug begonnen met YA-boeken. Russische literatuur ed was op dat moment zeker niet aan mij besteed. Dit is trouwens nog steeds het geval.

Het moeilijke was een cijfer te plakken op het aantal boeken dat ik wilde lezen in 2017. In 2016 had ik er uiteindelijk 20 gelezen en dat was meer dan de 10 die ik gehoopt had. Voor 2017 dan maar terug de doelstelling van 20. Maar de concentratie is zodanig verbeterd en laten we eerlijk wezen op TV is er ook niets . Dus na een paar maanden heb ik deze veranderd naar 40. Ook deze kaap heb ik in juni gehaald.

Ik merk dat ik terug zeer veel plezier heb ik in het lezen. Ik geniet er echt van. Het brengt me tot rust na een dag werk. Lees ik snel? Nee ik lees niet snel. Soms maar 30 tot 50 blz in een uur. En lees ik om zoveel mogelijk te lezen? Eigenlijk ook niet. Maar verslaafd aan lezen en met boeken bezig zijn misschien toch wel een beetje. Ik merk dat ik nog steeds niet zo goed de details uit een vorig boek kan onthouden.  Maar dat mag de pret niet drukken.

Het leek een hele uitdaging aan het begin van het jaar. Maar owv de rust die ik er in vind lukt het vlot. Gaat de 80 lukken? Nee ik denk het niet hoewel ik het niet zeker weet. Aan de voorraad zal het zeker niet liggen. Zoals iedereen heb ik ondertussen een plank te lezen boeken klaarstaan. Is 80 dan een nieuwe doelstelling voor dit jaar? Ook zeer zeker niet. Het belangrijkste blijft dat ik en jij en iedereen geniet van de mooie verhalen, de geweldige werelden waarmee we allemaal kennis maken. Tuurlijk deel ik het graag maar nog liever beleef ik het.

Hebben jullie ook een challenge ivm het aantal boeken dat je wil lezen dit jaar? Hoe houden jullie dit bij? Ook via Hebban of een apart schriftje waar jullie het in opschrijven ?( Dit heb ik sinds dit jaar trouwens ook.) Als je een aantal voor ogen hebt is dit dan een hele uitdaging om nog te halen dit jaar of ga je er gemakkelijk komen?

Laat vooral iets weten hieronder.

Veel leesplezier.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: