Boeken waardoor mijn liefde voor boeken is ontstaan

Ik moet toegeven dat mijn liefde voor boeken er niet altijd geweest is. De bibliotheek daarentegen vond ik wel heel leuk. Hierdoor leende ik vaak boeken en bracht ze vervolgens ongelezen terug. Deze 5 boek zijn me het meeste bijgebleven van in die tijd ( en deze heb ik wel gelezen sommige uiteindelijk meerdere malen. )

Amadeus het lieve huisspook van Marie Louise Fischer

O wat heb ik genoten van deze boeken. De familie Smith verhuist naar een oud huis zodat de dochter des huizes plaats heeft voor haar paarden. Ze letten niet op de spookverhalen die er over het huis verteld worden. Maar in het huis blijkt een echt spook te wonen : Amadeus. Eerst haalt hij allemaal streken uit maar uiteindelijk worden ze beste vrienden. Het ondeugende van Amadeus vond ik geweldig. Door dit boek zeg ik nog vaak wanneer er een deur open waait: Hoi Amadeus, kom maar binnen. Of : He kijk daar is Amadeus terug.

amadeus

Het meisje dat de zon niet zag van Gerda van Cleemput

Het verhaal gaat over de 11jarige Annemie die vriendschap sluit met de even oude blinde Greet. Een mooi boek die vriendschap, vooroordelen en maatschappelijke problemen belicht die in die tijd speelde. Daarbij wetende dat ik lange tijd een slechtziend buurmeisje heb gehad, was dit een onderwerp dat me na aan het hart lag.

het meisje dat de zon niet zag

De koning van Katoren van Jan Terlouw

O, o nog zo een spannend boek. Wanneer Stach vraagt wat je eigenlijk moet doen om koning te worden ( Katoren zit al 17 jaar zonder) verzinnen de ministers onmogelijke opdracht voor hem om uit te voeren. Spannend van het begin tot het einde.

Koning van Katoren

De meester van de zwarte molen Otfried Preussen

Nog zo een spannend avontuurlijk boek. Nadat ik de koning van Katoren had gelezen wist ik eindelijk welke boeken ik wilde lezen en nu werd het lezen opeens weer veel interessanter en gingen er minder boeken ongelezen terug naar de bibliotheek.

In de Meester van de zwarte molen wordt Krabat leerling bij een molenaar. Bij zijn aankomst wordt hij niet hartelijk verwelkomt door de andere molenaarsleerlingen. Stukje bij beetje ontdekt hij waarom dit is.

 

Meester van de zwarte molen

En dan mijn liefde voor Fantasy is van vele jaren later. Een tijd heb ik bijna niet meer gelezen tot iemand me attent maakte op de

Wetten van de magie van Terry Goodkind.

Een eerste keer dat ik een serie van meer dan 10 boeken heb gelezen en van allemaal genoten heb. Ik was dan ook geweldig blij toen ik vorig jaar een nieuw boek van zijn hand zag liggen. De maîtresse van de dood , het verhaal van Nicci. Maar Richard en Kahlan zijn toch nog steeds mijn lievelingen.

9789024528257-de-ongeschreven-wet-l-LQ-f

Alle bovenstaande boeken staan spijtig genoeg niet allemaal in mijn huidige boekenkast. Uit sommige boeken groei je uit maar deze laatste wil ik zeker nog eens opnieuw lezen ( misschien nog wel meer dan 1 keer)

Kijk ook zeker bij mijn blogcollega’s om daar te lezen met welke boeken hun boekenliefde is begonnen.

NerdyGeekyFanboy

All the Feels

Laurie’s Bookshelfs

Een letter meer graag

Make it personal

Live the booklife

Faeraphel

de Bookgeek

My Thousand Lives

Verhaalverliefd

Bookalicious Journey

My perfect booklife

Craving pages

Leesmeemetmij

fleur-talks

connieboekkies

Lilred

LifeasDalinja

Hebban Young Adult Club

 

 

Advertentie

3 gedachten over “Boeken waardoor mijn liefde voor boeken is ontstaan

Voeg uw reactie toe

  1. Haha boeken lenen en dan ongelezen weer terug brengen… Bijzonder! Ik kwam juist wekelijks bij de bieb omdat ik mijn boeken dan al weer uit had.. Ik was toen al een echte boekenverslinder!

    Like

  2. Grappig, boeken lenen en ongelezen weer terug brengen haha! Ik kwam juist wekelijks bij de bibliotheek omdat ik dan de boeken alweer uit had, dus toen was ik al een boekenverslinder haha!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: