Upgrade

Upgrade van Lara Reims

Uitgeverij: Hamley Books

Aantal Pagina’s: 338

ISBN: 9789082986303

Achterflap

Wat doe je als je huis ineens ontploft? Als je van het ene op het andere moment in een nieuwe wereld belandt? Als je de mogelijkheid krijgt fantastische dingen te leren, maar niemand je de waarheid vertelt over wie je bent en wat je allemaal kan? Rémi heeft genoeg van raadsels, halve verklaringen en slappe excuses. Hij gaar op zoek naar zie hij is. En waarom.

Rémi voelt zich al zijn hele leven anders dan anderen. Zijn ouders verbergen iets voor hem, maar hij kan er niet achter komen wat. Rémi wil weten wie hij is en gaat op zoek naar zijn ware identiteit. Maar net als hij op het punt staat antwoorden te vinden, is er die knal. Zijn huis ontploft. Rémi kan niet anders dan de hand grijpen die hem vanuit de duisternis wordt toegestoken.

Hij komt terecht in het mysterieuze Creodroom, een instituut waar de wetenschap haar tijd ver vooruit is. Techniek voelt aan als magie. Robots lijken verbazingwekkend veel op mensen? Alles waar de tiener ooit over droomde, is hier werkelijkheid. Rémi wordt overrompeld door fantastische technologie en hij ontmoet jongeren die vrienden voor het leven worden. Voor het eerst voelt hij zich thuis

Tot zijn verleden hem inhaalt en Rémi beseft dat hij nog steeds in groot gevaar is.

Mijn mening

Ik mag vandaag mijn bijdrage leveren voor deze blogtour. Hamley Books weet er altijd een feestje van te maken. Je bent steeds benieuwd hoe het boek gaat aankomen. En ook deze keer hebben ze er weer iets ongelooflijk leuks van gemaakt. Deze keer niet alleen voor mij maar…. Ze hebben er een extra USB-stick bijgedaan die ik mag verloten. Dus laat zeker een berichtje achter hieronder als je mee wil doen!

En dan over het boek zelf: het is weer een hard cover. Wat hou ik daar van. Ik zag de afbeelding de eerste keer en wist dat ik hem zeker wilden lezen. Je zit direct in het distopische van het boek.

Upgrade is duidelijk een boek voor een beginnende young adult. De ontploffing trekt je direct in het verhaal. En welke jongeren is nu niet op zoek? Wil niet meer weten over zichzelf? Voelt zich niet anders dan de anderen? Bij Rémi is dit nog enkele graden erger. Hij voelt zich niet alleen anders maar hoort zijn zus ook tegen zijn vader zeggen dat die het onderhand maar eens tegen hem moet gaan zeggen. Maar wat moet hij te weten komen? Voor hij het kan vragen ontploft zijn huis, heel zijn gezin is in 1 klap dood en vragen kunnen er niet meer beantwoord worden.

Rémi’s wereld stort aan de ene kant in en aan de andere kant opent zich een nieuwe: de Creodoom. Een plaats waar men met technologie ver vooruit is. Waar jongeren worden opgeleid om nu de dingen van morgen te ontwerpen.

Rémi krijgt voor de eerste keer in zijn leven vrienden. Maar zijn zoeken blijft. Het zoeken naar antwoorden en het zoeken naar vriendschap. Reims weet dit op een pakkende wijze op te schrijven. Tijdens het lezen vlieg je over de bladzijdes heen. Het boek wegleggen is dan ook een probleem. Juist door de eenvoudige opbouw van de verhaallijn is het zeer geschikt voor jongere lezers. De afwisseling met de technische mogelijkheden in de Creodroom weten je te boeien. Het is een andere wereld en van de andere kant net dichtbij genoeg om je af te vragen of dit misschien toch al ergens bestaat.

Upgrade is het eerste deel van een trilogie.

Conclusie

Upgrade is een spannend debuut voor een jonge young adult lezer. Een leuke afwisseling tussen spanning en technologische snufjes.

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: