Verhalenbundel: Verloren Zielen

Verloren zielen van Kelly Van de Laan

Uitgeverij: Zilverspoor

Aantal pagina’s: 259

ISBN: 9789463081993

Verloren Zielen is een bundel met daarin 12 verhalen door Van der Laan bijeengebracht. Verschillende verhalen, achtergronden en redenen om deze verhalen te schrijven:Wedstrijden, leren kennen van bijfiguren of antagonisten en het samen schrijven met andere auteurs. Een leuke invalshoek en een leuke leeservaring.

Een kort overzicht

Roze water

Het eerste verhaal is actueler dan Van der Laan ooit had kunnen voorzien toen ze het schreef . Haar hoofdpersonage Dennis ontwikkeld een test voor een dodelijke plaag uitbraak. Hij wil sneller de uitslag weten. Samen met Reka heeft hij aanvaard dat ze per dag moeten leven.

De emotie in deze is nu zeer herkenbaar. In de eerste opbouw voel je nog de rust, het weten dat je niet besmet bent en het opnemen van de omgeving met daaronder al een kleine onrust. Deze kleine onrust slaat om en grijpt je op dat moment naar de keel en confronteert je met een dilemma dat je niemand toewenst te moeten nemen.

Rode lantaarns

Dit is een Lentagon verhaal, een uitdieping van het personage Romain, een bewaker van het onderzoekscentrum.

Een herbeleving een bombardement en een liefdesverhaal in 1.

Blauwe luchten

De ochtend na Rode lantaarns, het begin van een onmogelijke romance?

Theta

Ook een Lentagon verhaal.

Timor Farron heeft een dagelijkse routine, tijdens zijn dagelijkse ontbijt babbelt hij elke morgen via zijn com met Morgan. Maar deze morgen krijgt hij gezelschap van een bomaanval. Hoe ziet je wereld er uit als er net een bom ontploft is?

Een beklemmende beschrijving wat dit met je zou kunnen doen. Wat zie je om je heen? Wat voel je en wat doe je? De wanhoop om alles opzij te zetten en door te gaan. Zo treffend weergegeven.

Nachtdienst

De titel verteld het in 1 woord, de omschrijving: spanning ten top en op het puntje van uw stoel …

Excuses

Verhaal over 2 goden Hedar en Liareen en broeder Casimir.

Een verhaal wat je doet nadenken welke richting je het beste volgt in je leven. Volg je de weg waarmee je bent opgevoed? Of denk je zelf en maak je je eigen beslissingen?

Uitgangen

Wat doet drugs met je brein? Wat laat het je beleven? Wat als je hierdoor iets ontdekt wat nog nooit ontdekt is? Iets waar nog nooit over geschreven is maar dat deze ervaring juist hetgeen was wat je brein nodig had om toegang te hebben tot dit talent?

Voor Van der Laan een van haar lievelingsverhalen en voor mij het tegenovergestelde. Het begon warrig en kreeg daarna wel een unieke twist maar van de 12 verhalen is er altijd een de minste…

Rozengeur en maneschijn

Marit is ingebroken in het paleis op de planeet Rhodis maar ze is betrapt. Kan zij zich weren tegen de kracht van de Rhodesische adel? Kan zij weerstand bieden aan het rozenbloed?

Een van mijn favoriete verhalen, het slurpt je direct op in deze nieuwe wereld. Een wereld waar ik absoluut meer over te weten zou willen komen.

Leercurve

Een wereld waarin de technische snufjes de bovenhand hebben, een ruwere wereld waarin geweld regeert ….

Ongelooflijk spannend en je “vliegt” door het verhaal heen.

Getij

Kies jij om te doden?

Dilemma’s ten top. Om over na te denken.

Onze plaats in het universum

Een pandemie in een andere verpakking. Kun je jezelf beschermen? Kan jij het blijven volhouden om het nodige te doen hoewel de besmetting op elk moment kan toeslaan?

Ook dit verhaal beneemt je de adem.

Zij die weggingen

Hoe leer je loslaten?

Een mooie symbolische afsluiting van de bundel. Soms moet je gewoon los kunnen laten en het laten gebeuren.

Mijn mening

Verloren zielen is een fijne afwisseling van onderwerpen en werelden. Van enkele wil ik zeker nog veel meer lezen. In elk verhaal weet Van der Laan een wereld voor je ogen te openen, een wereld in het heden maar nog vaker in de toekomst. Het fijne is dat Van der Laan na elk verhaal ook een korte duiding geeft over het schrijven ervan. Waarom is het geschreven? Is het met een bepaald doel geschreven en wat was haar gevoel erbij? Met wie heeft ze het geschreven? Deze kleine inkijk is juist enorm leuk om te ontdekken.

Ook de dilemma’s waar je voor gesteld wordt? De vragen die de verhalen bij je oproepen, wat zou jij doen in welke omstandigheid? Zeker interessant om bij stil te staan.

Conclusie

Verloren Zielen is een verhalenbundel waar ik van genoten heb. Je vliegt van het ene verhaal naar het andere en van de andere kant kan je elk verhaal zonder onderbreking uitlezen en het even laten inzinken. Een boek dat je laat nadenken op een fantastische manier.

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: