De duistere kant

De duistere kant van Karen Rose

Uitgeverij: De Fontein

Aantal pagina’s: 638

ISBN: 9789026148095

Achterflap

Rechercheur Adam Kimble is verwikkeld in de allerzwaarste zaak van zijn leven: hij moet een meedogenloze moordenaar opsporen die inmiddels al meerdere slachtoffers heeft gemaakt. Nu lijkt deze moordenaar het gemunt te hebben op Meredith, de vrouw van wie hij houdt. Om haar te beschermen moet hij alles doen wat in zijn vermogen ligt en al hij de duistere demonen uit zijn verleden het hoofd moeten zien te bieden.

Mijn mening

De duistere kant is het tweede boek dat ik lees van Karen Rose. Het kwaad in jou was het eerste waar ik met een open mind ben ingestapt en hier was ik weg van. Dus van dit boek had ik hoge verwachtingen. Ze zijn allemaal ingelost.

Vanaf pagina 1 wordt je meegesleurd in het verhaal van Adam, Meredith, Linnea, de moordenaar en al hun vrienden. Rose werkt steeds met verschillende POV’s en wisselt daar constant tussen.

Adam: de rechercheur die samen met Triplett de leiding krijgt over het onderzoek. Kan hij de vrouw van wie hij houdt beschermen? Kan hij professioneel genoeg zijn zodat zijn leidinggevende kan overtuigen dat hij hier niet emotioneel bij betrokken is?

Meredith: Therapeute in een opvangtehuis voor meisjes die slachtoffer zijn van seksueel misbruik. Zij is het doelwit van een aanslag. Ze is haar leven hierna niet meer zeker. Ze heeft het volste vertrouwen in Adam hoewel hij uit de weg gaat sinds hij in haar armen is ingestort.

Linnea: Het jonge meisje dat als lokaas en pressiemiddel wordt gebruikt. Haar pleegbroer wordt ontvoerd en krijgt de opdracht om iemand te vermoorden zodat Linnea kan blijven leven. Enkel Linnea heeft het brein achter de aanslag ooit gezien. Zij is een los eindje waar nog even gebruik van gemaakt kan worden en daarna vernietigd zal moeten worden. Hoelang is haar vervaldatum? En weet zij zich hieruit te redden.

Het brien: natuurlijk zonder naam ( het zou anders een stuk minder spannend zijn) Wie is deze persoon? En vooral wat zijn zijn motieven? Waarom moet Meredith sterven?

De spanningslijn wordt door Rose opgebouwd door steeds te wisselen van personage. Elke persoon voegt iets toe aan de puzzel, geeft je nieuwe inzichten, laat je verder nadenken. Het tijdkader blijft goed bewaakt door de plaats en de tijdsaanduiding boven elke wissel.

Het verhaal houdt je gevangen, niet enkel door het onderzoek van Adam maar ook door de verschillende verhaallijnen waar nog mee gespeeld wordt:

  • De liefde die er is tussen Adam en Meredith hoewel ze het nog niet aan elkaar toegeven. De geheimen die tussen hen bestaan en nog verteld moeten worden alvorens ze aan iets kunnen beginnen.
  • de vriendschappen die heel hecht zijn, het er onvoorwaardelijk voor elkaar zijn
  • het slachtoffer zijn van seksueel geweld. De gevolgen die dit heeft voor iemand.
  • de gedachtes van het brein, zo lees en ontdek je ook “de andere kant” van het verhaal.

Juist de mix van al deze verhaallijnen maken dat je het boek gewoon niet weg kan leggen. Ze creëren spanning maar soms ook net even ontspanning in het leesproces. En hier tussendoor vind je ook nog een vleugje humor.

Ik zal zo blij zijn als dit allemaal achter de rug is. Kogelwerende kleding past totaal niet bij mijn schoenen.

Het leuke, verwonderlijke was dat ik tijdens het lezen op een gegeven moment ging terugzoeken in het boek naar tekenen, hints wie het brein nu eigenlijk is. Talloze bladzijdes later kom je er achter dat je iets gelezen hebt waarvan je denkt: Hier had ik niet over mogen lezen. Wie heeft dit nu ook alweer gezegd. Om zo zelf de puzzel met Adam en zijn team te kunnen leggen.

Conclusie

De duistere kant is een fenomenale mix van spanning en romantiek. Een boek waarvan je weet wanneer je eraan begint maar niet kunt voorspellen wanneer het je lukt te stoppen met lezen.

Dit boek is een recensie-exemplaar, waarvoor dank. Dit beïnvloedt mijn mening niet. Om hier meer over te weten klik hier.

Advertentie

Een gedachte over “De duistere kant

Voeg uw reactie toe

  1. Pingback: Genoeg gezegd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: